VIDEO Војводина Коментар Приватизација

Саша Радуловић: Како су покушали да продају Вршачке винограде

Ово је прича о пљачкашкој приватизацији коју је спречио Саша Радуловић у време кад је био министар привреде.

[ezcol_1half]

Поучна прича о томе како су једном Кинезу, који се никада није бавио виноградарством или трговином вином, наместили да добије залихе вина вредне 5 милиона евра, објекте, опрему и 1.600 хектара земљишта, плус род грожђа вредан 5 милиона евра – све за 5 милона евра. Уз то је требало да добије и по 6.000 евра за сваког запосленог, јер сви радници Вршачких винограда је требало да претходно да буду отпуштени, уз отпремнине.

Након оставке Саше Радуловића у јануару 2014. године, Влада ништа није урадила да уведе ред, па ће сад неко, преко стечаја Вршачких винограда, јефтино доћи до вредне имовине.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end] Vrsacki vinogradi[/ezcol_1half_end]

Погледајте снимак у коме Радуловић објашњава како је спречио пљачку.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • U predizbornoj kampanji koja polaka pocinje OBAVEZNO govoriti o ovome, jer se u javnosti plasiraju neistine u vezi VRSACKIH VINOGRADA. I govori se da su radnici ljuti na SASU zbog neuspele privatizacije. Ne biraju se sredstva samo da bi se POKRET DJB sprecio da bude uspesan na pokrajinskim izborima. Posto nisu bili sposobni da za ove 3,5 godine oporave privredu, vec naprotiv gurnuli su je jos dublje u ponor, bilo bi posteno da to prepuste nekome ko to ume. U svakom drustvu postoje NESPOSOBNI ali u nasem ih ima MNOGO i okupisi su se u jednoj stranki i prepustili da SVE odluke o zivotu u drzavi donosi jedan covek. Znamo MI a znaju i ONI da ce se jednog dana sve ovo URUSITI, ali bojim se da ce nam do tada privreda a i celo drustvo piti unisteni.

  • Puna podrska i svaka cast. Mozda je ova 2016 godina uspeha da se smeni nesposobna vlast koja urusava drustvo od 2012 jer penzionerima ce opet penzije umanjiti za 10 % tu istinu treba reci “glasno” jer gazdi kumovi nose 2 milionceta a desna mu ruka apartman sa segamegadens direktorcicima i bitangicama, zaista je neposteno da sps i sns ocekuju tolike procente.

  • Sve jasno. Isto tako sam ja kao marginalac u mojoj bivsoj firmi gledao kako se sve urusava vestacki da bi sve dobio jedan tajkun za 0 din i jos izvukao sav kapital . Epilog , firma vise ne postoji , kod novog poslodavca preslo da radi 24 coveka od 200.

  • Srecna Nova Godina sa zeljom da postanete relevatnasnaga u Srbiji.

    Moja sugestija je da se kada se prica o imovini i vrednosti obavezno kaze i za obaveze firme,ovde to nije slucaj posto se kupuje imovina a ne pravno lice.Posto Bor ima pre milijardu dolara duga (podatak iz 2006-2007) ne verujem da sva imovina moze da pokrije taj gubitak.

    S postovanjem,
    Petar