VIDEO Vojvodina Komentar Privatizacija

Saša Radulović: Kako su pokušali da prodaju Vršačke vinograde

Ovo je priča o pljačkaškoj privatizaciji koju je sprečio Saša Radulović u vreme kad je bio ministar privrede.

[ezcol_1half]

Poučna priča o tome kako su jednom Kinezu, koji se nikada nije bavio vinogradarstvom ili trgovinom vinom, namestili da dobije zalihe vina vredne 5 miliona evra, objekte, opremu i 1.600 hektara zemljišta, plus rod grožđa vredan 5 miliona evra – sve za 5 milona evra. Uz to je trebalo da dobije i po 6.000 evra za svakog zaposlenog, jer svi radnici Vršačkih vinograda je trebalo da prethodno da budu otpušteni, uz otpremnine.

Nakon ostavke Saše Radulovića u januaru 2014. godine, Vlada ništa nije uradila da uvede red, pa će sad neko, preko stečaja Vršačkih vinograda, jeftino doći do vredne imovine.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end] Vrsacki vinogradi[/ezcol_1half_end]

Pogledajte snimak u kome Radulović objašnjava kako je sprečio pljačku.

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • U predizbornoj kampanji koja polaka pocinje OBAVEZNO govoriti o ovome, jer se u javnosti plasiraju neistine u vezi VRSACKIH VINOGRADA. I govori se da su radnici ljuti na SASU zbog neuspele privatizacije. Ne biraju se sredstva samo da bi se POKRET DJB sprecio da bude uspesan na pokrajinskim izborima. Posto nisu bili sposobni da za ove 3,5 godine oporave privredu, vec naprotiv gurnuli su je jos dublje u ponor, bilo bi posteno da to prepuste nekome ko to ume. U svakom drustvu postoje NESPOSOBNI ali u nasem ih ima MNOGO i okupisi su se u jednoj stranki i prepustili da SVE odluke o zivotu u drzavi donosi jedan covek. Znamo MI a znaju i ONI da ce se jednog dana sve ovo URUSITI, ali bojim se da ce nam do tada privreda a i celo drustvo piti unisteni.

  • Odlicana ideja da se kratko i jasno objasni stvar.Nadam se da ce biti ovako i za Prvu Petoletku ,
    gde je u toku isplata socijanog programa i preuzimanje pojedinih delova fabrike od bivsih rukovodilaca.

  • Puna podrska i svaka cast. Mozda je ova 2016 godina uspeha da se smeni nesposobna vlast koja urusava drustvo od 2012 jer penzionerima ce opet penzije umanjiti za 10 % tu istinu treba reci “glasno” jer gazdi kumovi nose 2 milionceta a desna mu ruka apartman sa segamegadens direktorcicima i bitangicama, zaista je neposteno da sps i sns ocekuju tolike procente.

  • Srecan Bozic pokretu.
    Ovaj video na Youtube je odlican. Imam predlog da se napravi jos neki slican ovakav video za Ikarbusov-e ko fol Mercedes-ov Autobus itd.

  • Sve jasno. Isto tako sam ja kao marginalac u mojoj bivsoj firmi gledao kako se sve urusava vestacki da bi sve dobio jedan tajkun za 0 din i jos izvukao sav kapital . Epilog , firma vise ne postoji , kod novog poslodavca preslo da radi 24 coveka od 200.

  • Srecna Nova Godina sa zeljom da postanete relevatnasnaga u Srbiji.

    Moja sugestija je da se kada se prica o imovini i vrednosti obavezno kaze i za obaveze firme,ovde to nije slucaj posto se kupuje imovina a ne pravno lice.Posto Bor ima pre milijardu dolara duga (podatak iz 2006-2007) ne verujem da sva imovina moze da pokrije taj gubitak.

    S postovanjem,
    Petar