VIDEO Државна управа

Душан Павловић: Променићемо рад администрације

Време нам је драгоцено. Не желимо да чекамо у редовима и долазимо поново по документе који су нам потребни.

explainer-dusan

Зато покрет Доста је било обећава да ће променити начин на који ради државна администрација. Она не треба да буде биро за запошљавање партократије, него сервис грађана. Погледајте кратак видео потпредседника покрета и поделите га са пријатељима ако вам се допада предлог.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Biće da u ovoj zemlji papira i formulara ima u upotrebi, da bi bilo dovoljno za još 5 dodatnih zemalja. Kada razmišljam o administraciji i svim nagomilavanjima koje čega na računima, npr. za električnu energiju, izmišljenim nepotrebnim stavkama samo da bi se pelješio narod, dođe mi da odem negde na selo, iskopam svoj bunar za vodu, kupim agregat za struju, da nemam veze sa elektr. distribucijom, itd. U redu je da čovek plati uslugu za nešto, ali ovde je na svakom koraku pljačka i van zdrave pameti šta se radi. Katastrofa. I onda čujem šta o tome misli i hoće uraditi DJB. Ljudi, ne mogu iščekati da dospete na vlast! Da vidim i doživim nešto normalno!

    • Postovana,

      Rado citam Vase komentare i imam potrebu, ko zna koje prirode, da Vas zamislim kao ucitelljicu,Jednostvno. voleo bih da vise znam o vama Iskreno Vas molim da ne zamerite ako je ova poruka na bilo koji nacin ne umerena. Hvala

  • Radeći u nekoliko desetina preduzeća i ustanova na sitemima kvaliteta primetio sam da je oko 2/3 dokumentacije potpuno nepotrebno u upotrebi. Inercija njihovog korišćenja je zastrašujuća a otpori da se to racionalizuje neshvatljivo jaki. Slična situacija je i u upravi. Još ukoliko u to uključimo neznalice i priučene koji su partijski zaposleni dobićemo poplavu nepotrebnih dokumenata kojima se neznalice štite. Ovo je samo blaga ilustracija šta nas čeka u neposrednoj budućnosti. Naravno kad Pokret dobije pravo da to sređuje konačno će biti primenjena tzv. “giljotina propisa”.

    • Borislave, svaka čast! Ja sam za dosta manje firmi radio na sistemima kvaliteta, ali sam imao kontakta sa desetinama firmi i po modelu poslovnog ponašanja ljudi, pretpostavio sam da je mnogo dokumentacije nepotrebno u upotrebi. Kada ljudi sa drugim pogledom na stvari, odnosno drugačijim modelom ponašanja budu upravljali administracijom, može nam biti bolje.

  • Pametno smišljena i efikasna državna administracija nezaobilazan je i neophodan uslov za prosperitet svake države. Prilikom kompjuterizacije administrativnih poslova u zemljama Zapada praktično je nestala potreba za dokumentima na papiru. U Srbiji je, obrnuto, zbog nepoverenja u kompjutere i neznanja odgovarajućih programa, zadržana i papirna administracija pa je posao bio dupliran i takvo stanje traje sve do danas. I zbog toga su, umesto da postupci budu vremenski skraćeni, administrativne procedure umnožene, veoma često i besmislene, a vremenski razvučene. To je ono što nije učinjeno s namerom. Ali ono što jeste učinjeno s namerom je komlikovanje procedura i traženje raznih nepotrebnih uverenja radi naplate taksi. Kroz razne takse, poreze i doprinose država dere građane, a usput i plaća glomaznu i zastarelu administraciju. Takvo stanje bukvalno vapi za promenom i to je jedan od najvažnijih poslova na uređenju Srbije.

  • Vec par godina odlazem uzimanje nove licne karte, u tom periodu olaksali su nam, preko interneta zakazes da bi se mucio. Otvaram sajt DJB kao dete koje nema para za biciklo, pa ga svaki dan gleda u izlogu. Nadam se da ga neko nece kupiti. To cemo videti na dan izbora.

  • Juce popodne u Elektrodistribuciji u Zemunu pauza za rucak od 15 h i 35 min..Prognani brat s Kosova mi rece da je tek poćeo da jede sendvic i da pauza traje pola sata,Verovatno jos zivi u vremenu kad je to govorio i Siptarima.S ONE STRANE SALTERA.a O UPRAVI PRIHODA DA I NE PRICAMO!