Војводина Државна управа Саопштењe

Неко има ПИК на нас – протест покрета Доста је било

Неко има ПИК на нас – протест покрета Доста је било

Покрет Доста је било – Саша Радуловић вечерас је одржао кратак протест испред зграде у којој се налази Покрајинска изборна комисија (ПИК). Активисти су се окупили незадовољни односом који ова институција има према листи покрета за изборе у покрајини Војводини.

Neko ima PIK na nas

Светлана Козић, носилац спорне листе, изјавила је да је по среди неправедан однос институција према покрету.

Наш случајан пропуст је резултирао моменталним одбацивањем листе, а у случајевима политичких опција које су подметале фалсификоване потписе републичкој изборној комисији се није по кратком поступку тако одсечно реаговало. Пропуст који имамо у докуметацији је отклоњив за сат времена код нотара, а нама није омогућено да то учинимо.

Саша Зеленски, другорангирани кандидат спорне листе, је изјавио да је анекс у ком се пропуст налази ништаван и да је као такав требало да буде одбачен, након чега остаје правно валидан основни споразум о оснивању групе грађана. Тако да проблема са споразумом нема. Он поставља питање зашто то није тако и учињено, већ је ПИК осмишљавао креативно решење да листу одбаци.

Поднећемо тужбу Управном суду и истерати ствар до краја. Очекујемо да ћемо успети да кандидујемо своју листу на војвођанским изборима након којих ћемо се посебно заложити да се институције у Србији деполитизују. То што политички конкуренти у изборним комисијама одлучују о судбини изборних листа опозиционих странака се у пракси показало лошим. Изражавамо сумњу да је одлука Покрајинске изборне комисије састављене од представника неколико политичких странака политички мотивисана.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић”
Тим за Војводину

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар