Војводина Медији

Оштра осуда ноћне политичке чистке у РТ Војводине

Смене које је на РТ Војводине по хитном поступку спровела Вучићева СНС у директној су супротности са принципима на којима треба да почива јавни сервис грађана Војводине и довешће до наглог урушавања нивоа демократије у покрајини.

Покрет Доста је било оштро осуђује брутално кршење свих медијских закона и принципа који су усвојени у скупштинама Србије и Војводине и којима се гарантује политичка аутономија јавним сервисима. Неприхватљиво је да се преко ноћи, готово на почетку новог мандата, смењује професионални уреднички кадар изабран регуларно на четири године.
Уредници медија који се смењују ноћу, новинари којима се распоређивање на нова радна места уручује на ходницима, ноћна постављања нових медијских комесара – све то јасно води у увођење мркле ноћи у информисање грађана Војводине.

medijske-slobode

Вучићев начин владавине заснива се пре свега на обманама које сервира преко контролисаних медија. Вучићеве реформе постоје само на његовим медијима и нигде више. Преко њих се брутално обрачунава и са политичким противницима. После ових политичких ноћних чистки на РТВ биће затворен и последњи, донекле слободан, јавни простор за пристојну размену различитих мишљења и за објективно информисање грађана.

Слободни, критички медији основа су сваког демократског друштва. Без њих Србија не може да рачуна ни на економске ни на демократске реформе нити на побољшање услова у којима живе грађани. Покрет Доста је било подржава захтев запослених на РТ Војводине да им се хитно одговори на питање зашто су смењени преко ноћи.

Pismo zaposlenih na RTV: Zašto smo smenjeni preko noći?

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар