Vojvodina Mediji

Oštra osuda noćne političke čistke u RT Vojvodine

Smene koje je na RT Vojvodine po hitnom postupku sprovela Vučićeva SNS u direktnoj su suprotnosti sa principima na kojima treba da počiva javni servis građana Vojvodine i dovešće do naglog urušavanja nivoa demokratije u pokrajini.

Pokret Dosta je bilo oštro osuđuje brutalno kršenje svih medijskih zakona i principa koji su usvojeni u skupštinama Srbije i Vojvodine i kojima se garantuje politička autonomija javnim servisima. Neprihvatljivo je da se preko noći, gotovo na početku novog mandata, smenjuje profesionalni urednički kadar izabran regularno na četiri godine.
Urednici medija koji se smenjuju noću, novinari kojima se raspoređivanje na nova radna mesta uručuje na hodnicima, noćna postavljanja novih medijskih komesara – sve to jasno vodi u uvođenje mrkle noći u informisanje građana Vojvodine.

medijske-slobode

Vučićev način vladavine zasniva se pre svega na obmanama koje servira preko kontrolisanih medija. Vučićeve reforme postoje samo na njegovim medijima i nigde više. Preko njih se brutalno obračunava i sa političkim protivnicima. Posle ovih političkih noćnih čistki na RTV biće zatvoren i poslednji, donekle slobodan, javni prostor za pristojnu razmenu različitih mišljenja i za objektivno informisanje građana.

Slobodni, kritički mediji osnova su svakog demokratskog društva. Bez njih Srbija ne može da računa ni na ekonomske ni na demokratske reforme niti na poboljšanje uslova u kojima žive građani. Pokret Dosta je bilo podržava zahtev zaposlenih na RT Vojvodine da im se hitno odgovori na pitanje zašto su smenjeni preko noći.

Pismo zaposlenih na RTV: Zašto smo smenjeni preko noći?

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • kampanja za lokalne beogradske i predsednicke izbore 2017 je uveliko u toku,izvesni su i ponovni parlamentarni izbori obziromna nezadovoljstvo sns clanova, svi smenjeni mogu da se pridruze na seriji planiranih mitinga do sledecih izbora i oni su dobro dosli jer nam je novinarstvo potpuno netransparentno.

    • Jarane,pa botujes na svakoj vesti jedno te isto 🙂 Daj promeni plocu 🙂

  • Mislim da je Bojana rekla sve ovim tvitom.
    Bojana Maljevic ‎@BojanaMaljevic
    Taj koji je smenio sve urednike u sred noći je kompletni idiot. Trebalo je danju.
    2:06 PM – 18 May 2016