Vojvodina Industrija Reagovanje

Zašto kažeš pivara, a misliš na Železaru

Nesposobni mandatar Aleksandar Vučića vredno radi samo na spinovanju medijima, pa ni to mu baš ne ide od ruke, jer bi inače napadi na Sašu Radulovića bili uverljiviji i ne bi račun Vršačke pivare za mazut predstavljali kao račun za benzin.

vrsacka pivara

Odmah pošto smo raskrinkali veliki skandal sa nelegalnom i po zdravlje ljudi i okolinu štetne fabrike Mei Ta i objavili saopštenje o gubicima Železare Smederevo na osnovu tajnih Vučićevih ugovora, pokrenuta je pljuvačka mašinerija mandatara.

Naprednjački portal Srbijadanas je po drugi ili čak treći put objavio laži o radu Vršačke pivare u vreme dok je Agencija za privatizaciju bila stečajni upravnik, a Saša Radulović, poverenik Agencije. Pod naslovom “Imali jedan auto, a potrošili skoro četiri miliona za benzin”.

Da su hteli da se zaista bave pitanjem rada Vršačke pivare saznali bi veoma lako da je Saša Radulović zajedno sa menadžmentom i zaposlenima postavio pivaru na noge i da je radila profitabilno od samog početka stečaja, sve dok joj korupcijom nije zabranjen rad. U periodu april – jun 2010. godine pivara je imala prilive od preko 28 miliona dinara i troškove od oko 26 miliona. U prevodu, pivara je počela da posluje pozitivno otvaranjem stečaja. Troškovi uključuju sve troškove, plate zaposlenim, troškove sirovina, distribucije, goriva itd.

Troškovi goriva i maziva od oko 3,8 miliona dinara se odnose u najvećem delu na nabavku mazuta za rad pivare. Dva računa koja se pompezno pomnju u naslovu su računi NIS Petrolu za mazut, a ne za benzin.

Tajming i tekst kojim se napada Saša Radulović na portalu Srbijadanas primer je kako radi propagandna mašinerija Aleksandra Vučića.

DJB Mladi

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Nakon nekoliko udaraca naprednjaci su se pogubili u vremenu i prostoru i počeli da prave ovakve nebulozne konstrukcije. Dva udarca – tri dobitka. Bravo za DJB! Tako treba, samo još intenzivnije.

 • Verovatno ste sve u pravu u vezi Mei Ta, ali izgleda da ima jedna kvaka u zakonu, još od 2009. god.

  Projekti za koje se vrši procena uticaja
  Član 4
  Vlada Republike Srbije (u daljem tekstu: Vlada) propisuje:
  1) listu projekata za koje je obavezna procena uticaja;
  2) listu projekata za koje se može zahtevati procena uticaja.
  Nadležni organ odlučuje o potrebi procene uticaja za projekte iz stava 1. tačka 2) ovog člana primenom propisanih kriterijuma.
  Propisom iz stava 1. ovog člana opisuju se projekti i utvrđuju kriterijumi za odlučivanje o potrebi izrade procene uticaja za projekte iz stava 1. tačka 2) ovog člana.

  • Pogrešio sam (mislim da nije bilo priloga „Rešenje Ministarstva… “ u trenutku pisanja mog komentara). Nisam mogao da pretpostavim da će država postupiti korektno (po zakonu je kabadahijski mogla i da ne traži procenu). Mei Ta jeste počela izgradnju bez svih dozvola, ali to je uobičajeno i to ne samo kod nas. Podneće zahtev do 15.08.2016. Biće odobreno i sve će biti ispeglano.

 • Koliko nas cene, odnosno stavove g. premijera, može se zaključiti iz današnjih (27. jun) događaja. Prošle godine g. Vučić je obećao Srebrenici donaciju od 5. miiona evra – kao da daje svoj novac a ne građana Srbije, a danas mu njegov prijatelj (tako se izjasnio g. Vučić) Ćamil Duraković saopštava da je nepoželjan u toj istoj Srebrenici. Uzgred budi rečeno, do danas još nije utvrđeno ko je kamenovao premijera!
  Zbog blokade otvaranja poglavlja od strane Hrvatske i V. Britanije, stiče se utisak (na osnovu izjava premijera na konferenciji za medije), zalaganje za ulazak u EU više nije primaran cilj, a poglavlja kad budu – biće otvorena. Dobijamo udarac za udarcem. Ali zato ćemo mi imati najveći privredni rast u Evropi! Bar tako prognozira MMF a g. Vučić tvrdi. Ko hoće, neka im veruje. Krajnje je vreme da se Srbija okrene sebi, da gleda isključivo svoje interese i da se prestane sa praksom da se svako proglašava za prijatelja. Degutantno to zvuči.

 • Sve su to Slobini đaci. Do juče su Dačić i Vučić uz pomoć propagandne mašinerije forsirali ulazak u EU. Sada prave zaokret za 180 stepeni. Sada Vučić razradjuje neka osnovna načela DJB. Mislim da bi trebalo da ga primimo u organizaciju.

 • Upravo citao taj clanak u srbijadanas,spustam da procitam komentare,posto u vecini slucajeva ne bude vise od 10 komentara,kontam necu puno vremena izgubiti. Pocinjem da citam i vidim,nikad kraja jbt,komentari postavljani svaki minut,sve kritike skoro na isti fazon,4 strane komentara. Svi smo slusali price o botovima,ali nisam kontao da to u tolikoj meri ide. Ako vas ne mrzi bacite oko http://www.srbijadanas.com/clanak/vrsacka-pivara-20-06-2016 A na ovom sledecem linku mozete da vidite reci hvale upucene AV-u,isto svaki minut ostavljani komentari,isti kalup svaki http://www.srbijadanas.com/clanak/stiglo-pojacanje-iz-rusije-vucic-na-aerodromu-prisustvuje-primopredaji-helikoptera-28-06-2016 Opet 4 strane komentara,botovi izgleda imaju normu koliko moraju da napisu dnevno. Znaciiii nisam mogao da verujem, Gospodine Radulovicu da li imate u planu da otvorite neku kancelariju,odbor,filijalu ili kako se to vec kaze,nepoznati su mi ti stranacki pojmovi, u gradu Sid? Rado bih se uclanio u vas pokret. Pozdrav