Реаговање Скупштина

СНС у страху од ДЈБ спроводи диктатуру по Скупштини

skupstinaПокрет “Доста је било” захтева да се број потпредседника Скупштине Србије смањи и врати на претходних 6 и да посланичка група ДЈБ, четврта по снази, добије једно потпредседничко место, јер јој припада по свим правилима парламентарне демократије.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић обмањује јавност кад тврди да је владајућа већина “изашла у сусрет групи Доста је било” и зато одлучила да Скупштина има 7 потпредседничких места, као и да је “Доста је било” одустао од места потпредседника Скупштине.

Маја Гојковић прикрива да је број потпредседничких места повећан са 6 на 7 да би СНС подмирио функционерске апетите својих чланова и коалиционих партнера.

Покрет “Доста је било” је четврта по снази политичка опција и посланичка група, а на основу изборних резултата припада нам једно место потпредседника Скупштине и захтевамо да се генерална секретарка “Доста је било” Јасмина Николић именује за потпредседника Скупштине у складу са изборном вољом грађана. Не тражимо никакве услуге од СНС и Александра Вучића. Тражимо да се поштује изборна воља грађана. Отимање потпредседничког места је насиље над изборном вољом грађана.

СНС очигледно не зна како да изађе из сопственог замешатељства, јер због једног упражњеног места потпредседника Скупштина још увек није конституисана. Предлажемо СНС-у да призна своју грешку, смањи број потпредседничких места на 6 и одрекне се једног од три потпредседничка места, које је узурпирао и од којих је два дао ПУПС-у и Расимовом СДПС-у. ПУПС и СДПС нису од грађана на избоирма добили места потпредседника.

Захтевамо од СНС-а и да се поштује изборна воља грађана у руковођењу скупштинским одборима. Покрету “Доста је било” припада једно председничко и једно потпредседничко место у одборима. СНС је у страху онемогућио посланичку групу “Доста је било” не само да заузме место потпредседника скупштине, већ покушава да од грађана отме и мандатe који су нам дали право да руководимо неким од 20 скупштинских одбора.

Предлажемо Александару Вучићу да покаже да се не плаши покрета и поштује изборну вољу грађана. Грађани Србије су покрету “Доста је било” дали мандат да покажемо како се заиста води седница Скупштине или скупштински одбор и како се контролише извршна власт.