Prenosimo Skupština

N1: Martinović vređao, poslanici Dosta je bilo izašli iz sale

Poslanici pokreta Dosta je bilo napustili su sednicu Skupštine Srbije pošto je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović za predsednika tog pokreta Sašu Radulovića rekao da je “poznati kriminalac koji je upropastio privredu”. Poslanici su iz sale izašli tik pored Martinovića, a Radulović mu je dok je prolazio rekao: “Sram vas bilo”.

sasa-radulovic

Poslanici pokreta Dosta je bilo negodovali su zbog objedinjavanja šest tačaka dnevnog reda koje međusobno nisu povezane.

“Po Poslovniku Skupština može da odluči da obavi zajednički pretres o više predloga zakona samo ako su te tačke međusobno uslovljene ili su rešenja međusobno povezana”, rekao je Radulović i upitao kakve veze ima sporazum o budžetskoj podršci sa formiranjem Fonda za za zapadni Balkan i po kom osnovu je to objedinjeno.

On je reklamirajući povredu Poslovnika o radu parlamenta istakao da predsedavajući nije smeo ni da dozvoli da se o objedinjavanju tih tačaka i još četiri sporazuma uopšte glasa.

Zbog objedinjavanja međusobno nepovezanih tačaka negodovali su i poslanici Socijaldemokratske stranke i pokreta Dveri, a atmosfera u sali je bila bučna i burna.

Dešavanja su kulminirala posle izlaganja Martinovića. On je zatražio od predesedavajućeg da “ne dozvoli Saši Raduloviću poznatom kriminalcu koji je upropastio privredu da upropasti i skupštinu”.

Pošto je Martinović to izgovorio poslanici DJB su dugo i glasno aplaudirali, a zatim i napustili salu.

Pošto su napustili salu Martinović je za Radulovića još rekao da je predsednik pokreta DJB bio ministar tri meseca i da je “najuren iz Vlade Srbije zbog katastrofalne politike koju je vodio”, a Dverima je poručio da ne mogu oni sa pet šest poslanika da određuju šta se i kako radi u Skupštini.

Potom je usledio niz zahteva opozicije za reklamiranje Poslovnika, pa je predsedavajući odredio pauzu od deset minuta.

Poslanici su danas počeli novu sednicu, ali ne i raspravu jer utvrđivanje dnevnog reda traje skoro tri sata.

Izvor:N1

Oznake
DJB Mladi

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • DJB poslanici treba veoma da paze da ih vladajuća bagra ne uvuče u blato. Jer su u tom blatu nepobedivi, godine iskustva rade njima u korist. Zato se oni i trude na sve moguće načine da smicalicama i provokacijama destabilizuju opoziciju. Treba biti pametan, izdignuti se iznad situacije i povlačiti mudre poteze. Ništa neprijatnije po vladajuću bagru neće biti do toga da ne mogu opoziciju da spuste na svoj nivo.

 • Poštovani g. Raduloviću, razumem vaš srd, ljutnju ali morate da trenirate savladavanje. Ne možete nemoralnog čoveka da naterate na to da se sramuje svojih delanja. Njemu je reći “sram vas bilo” kao da ste ga potapšali po leđima ili pomilovali po kosi. Ta moralna ništavila, Martinović, Rističević, Atlagić, … ima ih vala dosta u SNS ovcama, oni su one govnjive motke iz narodskih očekivanja ali u pogrešnim rukama, AV a! I oni su ponosni na to. Pitanje je dana kada će na rukavima obesiti neki znak raspoznavanja da imaju neograničenu vlast. Deja vue!
  Dobar čin je prolazak kroz njihov brlog na desnoj strani parlamenta ali greška je bila komentar! Radite svoj posao kao što ste počeli, ne nasedajte im, tamo nemate šanse. Izuzev ako ne krenete i vi đonom ali će vas sudnica, predsedateljica sa svojim autrikterima sprečiti, opstruiraće vašu igru podržavajući prljavštine svojih! Gradite svoj stil upozorenja narodu na njihove rabote, to će ih slomiti ne hvatanje u njihovo kolo!
  I sasvim je evidentno da prenose težište sa DS na vas što potvrđuje da polako kapiraju odakle im stvarna opasnost preti. Jebe ih samo to što do sada niste bili u politici pa su od “bivšeg režima” prešli na budalaštine grotesknih veličina, “sanduke, kriminalci, …… Gube živce, lome se!
  A sinoć čujem AV a da se zaklinje da ni 50 € nema u švajcarskim bankama, iako ga terete za neke milione. Pa možda je vreme da mu se kaže “majstore odakle ti lova”. Onako, bay the way, po srpski!

 • Kad je rec o Martinovicu, samo treba replicirati u smislu da gradjani znaju kome ne mogu da veruju, coveku koji je vrh SNS nazivao izdajnicima a potom presao kod njih. I nista drugo, samo to reci svaki put kad pomene pokret DJB.

 • Žalosno je da osoba s nominalno visokim obrazovanjem – dr. Aleksandar Martinović ima takav rečnik i stil izlaganja. On je nasledio inženjera Babića na mestu šefa poslaničke grupe SNS (za koga u Vrnjačkoj banji niko nema lepu reč zbog prodaje grobnih mesta). Šta li će on kao predavač na visokoškolskoj ustanovi moći da nauči studente? Martinovića treba shvatiti kao osobu (namerno ne kažem čoveka i gospodina) koja je u stanju da govori sve i svašta i vređa svakoga. Treba se podsetiti da je on u vreme dok je bio član SRS sve najgore govorio o SNS, a kasnije prešao upravo u SNS! Ne zna se ko je ovde normalan – on koji je govorio to što je govorio za naprednjake, ili oni koji su osobu takvog digniteta primili u svoje redove.
  Sve u svemu, kranje neukusno i na granici primitivnosti. Bože, ima li neki psihijatar u ovoj zemlji?

  • Radi se o šešeljevski ambicioznom licu (po modelu Vojislava Šešelja, kao što je i njegov najblji đak AV) koje nikako sebi ne može da oprosti što je kasno preleteo u jato SNS, što nije “prvoborac” i ceni da zbog toga nije ministar ili možda i nešto više. Često o tome i jadikuje u krugovima u kojima se kreće.Postavljen je tu da odrađuje posao na način kako je to radio njegov šef prilikom izbora Vlade. Kad god nemaju odgovor na škakljiva pitanja oni kao papagaji ponavljaju jedno te isto i u Skupštini i preko brojnih medija. Mislite da se oni boje tužbi i sudova? Pogledajte kako su završeni procesi pojedincima i grupama koji se vezuju za lik i delo AV i njegovih partnera u zemlji i okruženju. I šta ostaje napaćenim građanima Srbije? Da veruju svojim očima i ušima, da budu zbunjeni ili da u najboljem slučaju puste vodu da ide svojim tokom. Sve oni to dobro znaju i marljivo i uspešno rade svoj posao. Ništa ne prepuštaju slučaju. Ako nisu mogli da spreče neke partije da uđu u parlament, onda ih “dorađuju” i prilagođavaju svojim potrebama, a čini mi se da se i ovo sa crnogorskim izborima lepo uklopilo. Lepo je i dobro ovo što se piše, ali sigurno nije dovoljno i ne može da parira medisjkoj torturi kojoj su izloženi građani Srbije posebno južno od Beograda, što teško može da okrene vodenicu u pravcu istine, pravde i realnog boljitka.

 • Nije lako izdrzati sve ove njihove prostakluke i svinjarije, ali ovo se mora zapamtiti i jednog dana debelo kazniti jer to nema veze sa parlamentarizmom.Nisam neki osvetoljubiv tip ali rado bi se prijavio u mom mestu da neke na mom lokalu vratim tamo gde im je i mesto. Ovaj Martinovic i Ristcevic i onaj Atlagic bese, bi mi krv propljuvali.

 • Mislim da je lice poslanika Martinovića, sve reklo. Kiseo izraz, koji lepo kaže “kako vas mrzim iz dna duše” je nešto što svako može da vidi. Najsmešnije mi je što navodi “poznati kriminalac”, “kriminalna poslanička grupa”, “dobacuje i vređa”, potpuno neverovatno. Kao kada vidim mog sina kako prospe vodu, pa ga pogledam, a on kaže – nisam ja. Ovoj osobi verovao bi samo neko ko je slep i gluv…

 • Ovo aplaudiranje Martinovicu danas i napustanje sednice Skup.Srbije bio je dobar potez po meni, privukli ste paznju javnosti.
  E sada, posto ne mozete to stalno da ponavljate, moj savet je ne nervirati se previse dok vas blate, nego biti potpuno ravnodusan
  na ta njihova laprdanja, jer ljudi se u principu smore od price i ni ne slusaju ih. Pocnu da ih slusaju samo da vide zasto se njihovi
  politicki protivnici mrste i ljute,tada im postaje zanimljivo, inace ih ne bi ni slusali.
  Obavezno replicirati i iskoristiti to vreme za pretres tema i iznosenje informacija
  koje su bitne i interesuju sve gradjane Srbije.

 • Jos jedna sugestija:sto vise snimaka iz Skupstine, itd kaciti na sajt, jer tekstovi su super, ali posto nam je vlast i stvarnost takva kakva nam je,
  ako samo citamo tekstove,padamo u depresiju.To svako izbegava.
  Snimak coveka malo digne, vidis da se neko bori da nesto promeni,da nije u pitanju samo kritika i konstatacija
  postojeceg stanja

 • Ovakvim pokušajima degradacije se služi samo nemoćan čovek. To oni i jesu – nemoćni, bez argumenata, i zato mogu samo da vređaju. Martinović je antireklama za svaku stranku, meni je potpuna tajna kako neko može takvu spodobu da izabere za šefa poslaničkog kluba. To je kao da si sam sebi pucao u nogu. U svakom slučaju, za ovu izjavu Radulović može da ga tuži.

 • Postovani,

  raspitajte se preko vasih odbornika u Rumi, cime se sve doticni Martinovic bavi. Kako je otpustao bolesne ljude i dovodio otpad i sljam ljudskog drustva na funkcije u gradu, i prozivajte ga u Skupstini, nek i ta baraba crveni.

 • Gospodine Radulovicu ja nisam vama dao glas da bih vas gledao kako svaki put podvijete rep i bezite kad neki seljak udari po vama. Ja sam vama dao glas zato sto sam verovao bas suprotno da mozete da prevazidjete te malogradjanstine i pokazete neko dostojanstvo. Ne trazim ja da se vi svadjate sa njim naravno jer bi tako pali na njegov nivo nego da se borite za to sto mislite da je ispravno i ako niste to sto vas optuzuje da jeste radili zasto bi se vi potresali oko toga ostanite hladni i mudri i udrite tamo gde ih najvise boli u istinu.

 • Martinović veoma dobro zna šta radi, ovim potezima pokazuje svoju moć a to kod našeg naroda najviše uspeva. To što SNS radi je veoma dobro promišljeno oni koriste sve poluge države da procene situaciju ta sprega i jednistvo obaveštajnih agencija, institucija, crkve i vlasti nikada nije raskinuto, svi su na jednom istom zadatku očuvanja pozicija uglavnom radi privilegija i novca.
  Naš narod je poučen višedecenijskim, možda, viševekovnim iskustvom shvato da je vlast ovde uvek u pravu i tako se ponaša, ne mare za realnost, realnost kreira sama vlast. Šta god bila istina biće onako kako kaže sila. To je logika koja vlada u našem društvu. Zato je SNS u beloj palanci dobio 80%, zato je SNS dobio izbore mada je smanjio penzije i davao nerealna obećanja.
  To što radi DJB ima ograničen broj birača, nažalost, ostali su SNS-ovi u kontekstu ove logike.
  Većina uopšte ne veruje u građansko društvo, samoinicijativu, demokratju, samoorganizovanje, vladavinu istitucija… i sl. oni veruju jednio u apsolutizam i glasaće za onoga ko je moćniji, za mesiju.

 • Samo se Vi, gospodine Raduloviću, držite dostojanstveno, ne napuštajte zasedanja, kao što neko u komentarima već reče, a na uvrde odgovarajte argumentovano sa osmehom na licu. Umesto da se perete samo ih pitajte zašto te “argumente” ne upotrebe i ne strpaju vas u zatvor kad ste već toliki kriminalac i upropastitelj. Da sam bio na Vašem mestu ja bih citirao Andrića: “Nisu svi ljudi tako rđavi kao što to rđav čovek misli”. Ljudima, kao što je Martinović, nije potreban prezir nego sažaljenje, jer je ono što rade jadno i pomoć je najviše potrebna njima. “Nedaj da te zlo pobedi, nego ti pobedi zlo dobrim” (Rimljanima poslanica apostola Pavla 19. glava, 21. stih)