Војводина Реаговање

"Виртуелни" министар и реални пензионери

Имали смо прилике ових дана да у многобројним штампаним медијима као ударну вест дана прочитамо изјаву министра без портфеља господина Кркобабића да само онај ко живи у виртуелном свету може рећи за једнократни додатак пензионерима од 5.000 динара да је мали! Да би био уверљивији министар нам је то и сликовито приказао, наводећи да је то: сто килограма купуса, џак и по кромпира или кубик дрва!

5000-dinara

Више је него лицемерно да министар, који уз министарску плату и друга примања месечно добија oкo 120.000 динара, објашњава обесправљеним и осиромашеним пензионерима, који једва преживљавају са мизерним пензијама од 15, 20 или 25 хиљада динара, које су недовољне за иоле пристојан живот, колико је „велика“ једнократна помоћ од 5.000 динара! Ако реално сагледамо веома незавидан тренутни положај пензионера у Србији, много је већа вероватноћа да, не пензионери, него управо господин министар без портфеља живи и министрује у виртуелном свету!

Али на сву срећу преко друштвених мрежа могли смо чути и другу страну – пензионере. Господин Миле Делић потпуковник, пилот у пензији, није пристао, како је рекао „на Вучићеву милостињу“ од 5.000 динара, јер му је до сада од пензије већ отето око 307.645 динара! Иако се господин Делић до сада већ неколико пута обраћао премијеру путем писама, упозоравајући га да не крши Устав и не отима стечену имовину, тј. пензије, до сада није добио ниједан одговор! Управо зато се одлучио, да се захвали на једнократној помоћи и да је у пуном износу, поштанском уплатницом врати премијеру. И, свака му част! Човек размишља својом главом и више верује свом здравом разуму него „министарским бајкама“. Отму му 307.645 динара, па му уделе 5.000 динара и још очекују његову бескрајну захвалност и лојалност! Браво, господине потпуковниче Делићу!

Ова прича о виртуелности не би била потпуна ако не споменемо и улогу медија, поготово режимских таблоида, у стварању ружичасте слике о виртуелној стварности. Таблоидизација медија у Србији прераста у таблоидизацију читавог нашег друштва, уместо да се таблоиди баве естрадним трачевима, они су на најригиднији начин, без имало скрупула постали „огласне табле“ тренутних политичких моћника! Велики је проблем што у већини медија влада аутоцензура, и што они у суштини представљају само „продужену руку“ владајуће политичке олигархије која свакодневно „бомбардује“ ионако већ збуњене, уплашене и осиромашене грађане Србије неистинитим, полутачним, непотпуним и нерелевантним информацијама.

Управо зато, због популистичког, демагошког и лицемерног понашања политичара на власти и због поданичког и удворичког односа медија према њима, а зарад просперитета Србије, као и зарад истинитог и објективног информисања српског јавног мњења „Доста је било“ инсистира на потпуној транспарентности рада свих државних институција и функционера и на потпуној слободи медија. Ово су основни предуслови за функционисање правне државе, уређеног друштва, кредибилних институција система и снажне привреде, а онда се тек могу очекивати и добро организовани и ефикасни здравствени, образовни, социјални и други, такође веома важни, сегменти српског друштва.

Драгољуб Јовичић
в.д. кординатора „Доста је било“, Нови Сад

Ознаке
ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bio bi ” fazon” da je gospodin Delic glasao za Vucica, jer je ta generacija glasala upravo za Vucica. Pa neko je ocigledno glasao. Mozda ne na izborima kada je prvi put dobio vlast. A mozda upravo tada. Pa, iako mi nije jasno i ne znam nikoga ko je glasao za Vucica, ocigledno je neko glasao. Das budali i jednom nezrelom tipu vlast i cekaj da vidis sta ce da uradi. Ja mislim da cemo tek videti sta je Vucic sve ustanju da uradi. Mozda ne ni on sam ali ova nepismena i dovoljno pokvarena bulumenta koja ga prati, e ti su ustanju da urade zaista svasta da bi ostali tu gde jesu. Ne misli valjda neko da oni imaju neku ideologiju. Kako mu se zove onaj poslanik iz Trstenika? Znate koliko ima takvih svuda. Pa ljudi, Vucic je dao hleb u ruke citavoj armiji svojih clanova, botova i td… Vucic se nece sam povuci sa vlasti. Ovo sto sad radi opozicionarima javno -mozete zamisliti sta je u stanju da uradi svim gradjanima.

  • Pa zato ljudi probudite se vec napokon,koristite svoj mozak i recite svim ovim glupostima Dosta je bilo.Istinske promene smatram da jedino sada vec ova partija Dosta je bilo sa Sasom Radulovicem moze valda iznedriti i doneti.Samo tako nastavite i dalje ,podrzavam Vas do pobede i da zaista vecina naroda oseti vec za izvesno vreme neki kvalitativni boljitak !!!