Најава

Промоција књиге “Машина за расипање пара”: Ниш, Лесковац и Врање

Професор и народни посланик Душан Павловић промовисаће 9. децембра књигу “Машина за расипање пара” у Нишу и Лесковцу, а 10. у Врању. Промоција у Нишу биће одржана у биоскупу “Купина” са почетком у 17:30 (Балканска 2), док ће дружење са читаоцима у Лесковцу бити организовано у клубу “Марфи” (Булевар ослобођења бб) у 20 часова. Наредног дана у Врању, промоција је од 13 часова у сали Омладинског културног центра – ОКЦЕ (29. Новембра, бр. 16).

dusan-pavlovic

Књига “Машина за расипање пара” професора и потпредседника Доста је било Душана Павловића за кратко време доживела је три издања. Тешко је пронађен издавач који је био довољно храбар да објави инсајдерску причу из Владе Републике Србије, али зато храбрих читалаца не недостаје.

Ова књига припада жанру учесничке историје, односно историје у стварном времену. Дођите да чујете из прве руке инсајдерску причу из кабинета министра привреде Саше Радуловића, где је аутор књиге био запослен као саветник министра. Убрзо након уласка у Министарство, професор Павловић је постао шокиран начином на који функционишу бројне државне институције које су служиле искључиво за расипање новца пореских обвезника, уместо да доприносе развоју друштва.

Како аутор истиче, од начина на који су Министарство привреде, Фонд за развој, СИЕПА и Агенција за приватизацију трошили јавни новац, застајао је дах. Милиони евра државног новца незаустављиво су одлазили на субвенције, што је неславна и погубна пракса која траје готово већ петнаест година. Тајни уговори и намештени тендери представљали су основ за богаћење предузетника који су блиски власти, а преко њих и владајућих политичких партија које финансирају.

Ово су само нека од искустава која су навела Душана Павловића да нешто лично преузме, па је као резултат тога настала и ова књига која нуди једиствен увид у функционисање поменутих државних институција и детаљно објашњава разлоге пропадања наше земље, постављајући притом питање одговорности.

Душан Павловић

Душан Павловић

На Фaкултету политичких нaукa у Беогрaду предаје сaвремену политичку економију сa теоријом јaвног изборa, у звању ванредног професора, а нa Универзитету у Грaцу као професор по позиву предaје курсеве из економског рaзвојa и економске и политичке трaнзиције у југоисточној Европи.

Облaсти интересовaњa: Теоријa рaционaлног изборa и политичкa економијa демокрaтских устaновa.

Објaвио више рaдовa из облaсти: "Консолидaцијa демокрaтских устaновa у Србији после 2000. године"(2007), "Списи из политичке економије" (2010), "Теоријa игaрa. Основне игре и применa" (2015).

Књигу „Мaшинa зa рaсипaње пaрa“ написао на основу искуства стеченог током пет месеци у Министaрству привреде. То је инсaјдерскa причa из кaбинетa министрa привреде Сaше Рaдуловићa 2013-2014. где је био сaветник министрa.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар