Najava

Promocija knjige “Mašina za rasipanje para”: Niš, Leskovac i Vranje

Profesor i narodni poslanik Dušan Pavlović promovisaće 9. decembra knjigu “Mašina za rasipanje para” u Nišu i Leskovcu, a 10. u Vranju. Promocija u Nišu biće održana u bioskupu “Kupina” sa početkom u 17:30 (Balkanska 2), dok će druženje sa čitaocima u Leskovcu biti organizovano u klubu “Marfi” (Bulevar oslobođenja bb) u 20 časova. Narednog dana u Vranju, promocija je od 13 časova u sali Omladinskog kulturnog centra – OKCE (29. Novembra, br. 16).

dusan-pavlovic

Knjiga “Mašina za rasipanje para” profesora i potpredsednika Dosta je bilo Dušana Pavlovića za kratko vreme doživela je tri izdanja. Teško je pronađen izdavač koji je bio dovoljno hrabar da objavi insajdersku priču iz Vlade Republike Srbije, ali zato hrabrih čitalaca ne nedostaje.

Ova knjiga pripada žanru učesničke istorije, odnosno istorije u stvarnom vremenu. Dođite da čujete iz prve ruke insajdersku priču iz kabineta ministra privrede Saše Radulovića, gde je autor knjige bio zaposlen kao savetnik ministra. Ubrzo nakon ulaska u Ministarstvo, profesor Pavlović je postao šokiran načinom na koji funkcionišu brojne državne institucije koje su služile isključivo za rasipanje novca poreskih obveznika, umesto da doprinose razvoju društva.

Kako autor ističe, od načina na koji su Ministarstvo privrede, Fond za razvoj, SIEPA i Agencija za privatizaciju trošili javni novac, zastajao je dah. Milioni evra državnog novca nezaustavljivo su odlazili na subvencije, što je neslavna i pogubna praksa koja traje gotovo već petnaest godina. Tajni ugovori i namešteni tenderi predstavljali su osnov za bogaćenje preduzetnika koji su bliski vlasti, a preko njih i vladajućih političkih partija koje finansiraju.

Ovo su samo neka od iskustava koja su navela Dušana Pavlovića da nešto lično preuzme, pa je kao rezultat toga nastala i ova knjiga koja nudi jedistven uvid u funkcionisanje pomenutih državnih institucija i detaljno objašnjava razloge propadanja naše zemlje, postavljajući pritom pitanje odgovornosti.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar