Vojvodina

Nova lica u Skupštini Grada Novog Sada o novoj i staroj godini

Poštovani sugrađani, poštovani Novosađani,

iza nas je još jedna godina i vreme je za osvrt. Tokom 2016. U Srbiji, a i u našem Novom Sadu su se desile promene. Možda neki još nisu toga svesni u potpunosti, možda neki još ne primećuju, neki neće da priznaju, ali jedno je sigurno, počelo je. Naslućuje se početak kraja još jednog poglavlja u našoj istoriji. Kraj još jedne apsolutističke vladavine. Njihov kraj, a naš početak. Kao i svaki početak, praćen je usponima i po kojim korakom unazad zbog neiskustva, ali Bože moj, svaki početak je težak.

Svako od nas nosi neko lično iskustvo nepravde ovog sistema, svedoci smo nemilih događaja u okruženju i svesni činjenice da smo sami odgovorni za sve što nam se dešava, nekako spontano, a opet svesni da ništa nije slučajno, preuzeli smo Don Kihotovsku ulogu.

Skupstina Novog Sada

Okupljeni oko ideje, čvrsto verujući u tu ideju i hrabro koračajući napred ne osvrćući se, evo već pola godine Odbornička grupa Pokreta “Dosta je bilo” Novi Sad sigurno korača ka cilju. Na tom putu smo za kratko vreme izgradili svoj prepoznatljivi stil u Skupštini grada Novog Sada, bez nametanja uloga svako od nas je preuzeo da prati oblasti koje su mu najbliskije i svi smo puni adrenalina i elana.

Ljudi nas prepoznaju kao novu energiju, kao novu snagu u koju još jedino veruju. Svaka od stranaka koje sa nama dele prostor skupštinskog doma u Novom Sadu su ili u vlasti trenutno, ili su bile na vlasti u nekom od predhodnih perioda. i svako od njih je na svoj način razočarao birače. Jedino smo mi novi, neokaljani, čvrsti i stabilni. Nedodorljivi. Takvi jesmo, takvi ostajemo!

Nismo imali od koga da učimo odbornički posao. Učili smo u hodu. Učili smo gledajući i prepoznajući kod ostalih kakvi nećemo da budemo. izgradili smo samo svoju prepoznatljivost i trenutno smo u Skupštini grada Novog Sada jedina prava opoziciona odbornička grupa. Ponosimo se time!

Za ovo kratko vreme osvetlili smo gomilu nataloženog mraka u radu Javnih, Javno komunalnih preduzeća i ostalih korisnika budžetskih sredstava. Javno iznosimo i svaki nagoveštaj mogućih mahinacija. Bez tereta prošlosti mi iznosimo i sumnjive radnje iz prošlih dana bez obzira za vreme čije vladavine je počeo neki od gradskih marifetluka. Bitno nam je da se sve mahinacije, marifetluci, netransparentno ponašanje osvestei iznesu na svetlost dana.

Bitno nam je da se građani upoznaju i obaveste o našem radu, za sada putem direktnih TV prenosa skupštinskih zasedanja i emitovanja video klipova sa našim obraćanjima sa skupštinske govornice, a nadamo se ubrzo i putem ostalih javnih vidova informisanja.

A građani to prepoznaju. i ne samo to. Prepoznaju i nas na ulici. Nas osam odbornika Pokreta DJB, do juče potpune “anonimuse” sa novosadskih ulica, posvećene svojim porodicama i svom poslu, sugrađani su počeli da prepoznaju kao novu snagu, novu nadu i daju nam svesrdnu podršku. To nam daje polet, novu snagu i energiju da istrajemo na putu kojim smo krenuli. Prija kada čujemo od građana lično da im se dopada naša skupštinska “borba”, da prate naš rad i da veruju u pokret DOSTA JE BILO.

Na prošlim izborima građani su nam poklonili svoje poverenje glasovima. Mi im se zahvaljujemo na svoj način. Svojim samopregalačkim radom na putu javnog obelodanjivanja svih mahinacija i netransparentnosti u radu sadašnje koalicije koja je na vlasti. Javnim iznošenjem podataka koliko i na koji način se troše sredstva budžetskih korisnika grada Novog Sada. Ukazujemo im da za sve do sada obelodanjene mahinacije i zloupotrebe ni u jednom slučaju nije pokrenuto pitanje pojedinačne odgovornosti nadležnih.

Nas osam Odbornika je tim koji pobeđuje. Jedinstveni smo u radu, jedinstveni i u čestitci. Želimo Vam:

SREĆNU NOVU 2017. GODINU !!!!!!!!

Samo polako, pa će sve biti brzo. Mi znamo šta nam je cilj i na putu smo ostvarenja svog cilja. Budite uz nas na našem putu, budite naša podrška, pa da se vrlo skoro zajedno radujemo!

Odbornička grupa pokreta “Dosta je bilo” Novi Sad

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar