Војводина

Сечањ: Власт не престаје да уништава општину

Због огромне количине уочених незаконитости, извештај Државне ревизорске институције који јасно ставља до знања да је више од пола буџета Сечња нелегално трошено, не престаје да узнемирава јавност Србије од свог објављивања и нашег анализирања (погледати текст: Ревизор утврдио – власт у Сечњу новац троши нелегално). Међутим, сумрак и пропаст општинске власти не стаје на томе. У петак, 13. јануара одржава се седница Скупштине општине Сечањ на којој ће се разматрати усвајање предлога Одлуке о задуживању општине Сечањ.

Чак и након алармантног извештаја Државне ревизије која је установила да је током 2015. скоро 60% општинског буџета потрошено супротно закону, општинска власт предвођена Предрагом Милошевићем Карасијем не престаје да тоне и пресипа из шупљег у празно. Одобрено је краткорочно задуживање општине Сечањ у висини од 20 милиона динара код АИК банке, који су планирани да се утроше са наменом финансирања текуће буџетске ликвидности. Дакле, општина нема способност да подмири краткорочне обавезе и текуће активности и због тога се сада и задужује. Покренуто је још једно комерцијално задуживање како би могле да се измире доспеле обавезе и обавезе које доспевају у кратком року, што представља јасан сигнал да је ова власт озбиљан проблем за будућност општине! Није у стању да успостави краткорочну финансијску равнотежу зато што је по утврђеној навици буџет програмиран да се троши ван закона, у корист партикуларних интереса припадника општинске власти. Зачарана спирала трошења пара показује да је ова општинска власт права претња за грађане општине!

Држава Србија поред постојања оваквих општина изгледа као велика фикција. У питању је већ проблем који све више измиче ефикасној контроли и осамостаљује се од закона. Докле ће се више толерисати корупција и елементи организованог криминала?! Овде је фундаментално питање улоге и рада надлежних органа и одговорности јавне речи припадника Владе Републике Србије. Ако смо већ годинама навикли да из владе долазе манипулативне изјаве потпредседника и министра полиције Небојше Стефановића да “нема недодирљивих и заштићених” и да се “корупција не исплати” у Србији, баш сада би иста та влада требала да покрене истражне радње ради утвђивања кривице или да распусти скупштину општину Сечањ на основу чл.192 Устава.

Општински одбор “Доста је било” у Сечњу указује да ова општинска власт не престаје да уништава нашу општину и док се год не уведе одговорно, ефикасно и транспарентно управљање ресурсима и покрене улагање у развојне пројекте, наша општина ће бити само једна од препознатљивих црних рупа. Нама је коначно потребна држава која ће показати своје правно лице!

“Доста је било” Сечањ

Ознаке

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар