Источна Србија

Колико кошта паркирање у Смедереву?

Делови монтажне конструкције која је купљена на лето прошле године и даље стоје чврсто и сигурно и по свему судећи нигде не мрдају. Баш као и наша градска власт која је званично обећавала да ће најкасније до краја прошле године иста и бити постављена. А зашто није?

Уговор о набавци монтажне паркинг гараже је закључен крајем јула (линк набавке), и она је коштала око 20 милиона динара, са ПДВ-ом. Од тада се није далеко догурало. Један њен део стоји испред зграде Регионалног центра за развој (приложене слике).

Прво је ова гаража требала бити постављена код болнице, али су ту проблем били просторни и власнички односи, бар према званичним изјавама. А и додатно је компликовало ствар што је узета половна гаража (добављач је Паркинг сервис Београд). Коначни простор је потврђен, ето згодно, иза зграде наше општине.

Не знамо ни зашто се у целу причу кренуло од краја, да се брже боље набави већ коришћена гаража, па тек онда да се остале, а много важније и компликованије, ствари решавају после тога?

Здрав систем налаже да се прво заврше све бирократско-законске процедуре. Да ли су добијене потребне дозволе од Завода за заштиту споменика (локација код ГУ Смедерево је у непосредној близини Тврђаве и самим тим може да утиче на њен туристички потенцијал), од Србијавода (јер би гаража била у близини Дунава) и Железница Србије (због близине колосека)? Који експерти су направили студију изводљивости и исплативости за овакав модел гараже, и ко ће и колико наплатити монтирање исте?

Да је ефикасније и хуманије решен проблем укинуте Дирекције за изградњу и урбанизам, они би помогли око овог сложеног саобраћајног проблема, пошто су стручњаци који су радили тамо и могли да направе идејну студију и пројекат који би одговарао смедеревским потребама, јер Паркинг сервис то не сме и не може да ради.

Углавном, шта сада кочи да се брже, боље и јаче постави ова гаража не зна се тачно, али поставићемо та питања на некој од наредних скупштина.

Ознаке
ДЈБ Смедерево

ДЈБ Смедерево

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар