Istočna Srbija

Koliko košta parkiranje u Smederevu?

Delovi montažne konstrukcije koja je kupljena na leto prošle godine i dalje stoje čvrsto i sigurno i po svemu sudeći nigde ne mrdaju. Baš kao i naša gradska vlast koja je zvanično obećavala da će najkasnije do kraja prošle godine ista i biti postavljena. A zašto nije?

Ugovor o nabavci montažne parking garaže je zaključen krajem jula (link nabavke), i ona je koštala oko 20 miliona dinara, sa PDV-om. Od tada se nije daleko doguralo. Jedan njen deo stoji ispred zgrade Regionalnog centra za razvoj (priložene slike).

Prvo je ova garaža trebala biti postavljena kod bolnice, ali su tu problem bili prostorni i vlasnički odnosi, bar prema zvaničnim izjavama. A i dodatno je komplikovalo stvar što je uzeta polovna garaža (dobavljač je Parking servis Beograd). Konačni prostor je potvrđen, eto zgodno, iza zgrade naše opštine.

Ne znamo ni zašto se u celu priču krenulo od kraja, da se brže bolje nabavi već korišćena garaža, pa tek onda da se ostale, a mnogo važnije i komplikovanije, stvari rešavaju posle toga?

Zdrav sistem nalaže da se prvo završe sve birokratsko-zakonske procedure. Da li su dobijene potrebne dozvole od Zavoda za zaštitu spomenika (lokacija kod GU Smederevo je u neposrednoj blizini Tvrđave i samim tim može da utiče na njen turistički potencijal), od Srbijavoda (jer bi garaža bila u blizini Dunava) i Železnica Srbije (zbog blizine koloseka)? Koji eksperti su napravili studiju izvodljivosti i isplativosti za ovakav model garaže, i ko će i koliko naplatiti montiranje iste?

Da je efikasnije i humanije rešen problem ukinute Direkcije za izgradnju i urbanizam, oni bi pomogli oko ovog složenog saobraćajnog problema, pošto su stručnjaci koji su radili tamo i mogli da naprave idejnu studiju i projekat koji bi odgovarao smederevskim potrebama, jer Parking servis to ne sme i ne može da radi.

Uglavnom, šta sada koči da se brže, bolje i jače postavi ova garaža ne zna se tačno, ali postavićemo ta pitanja na nekoj od narednih skupština.

Oznake

DJB Smederevo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar