Говор Скупштина

Где је нестало милијарду евра из Фонда за здравство?

Осврнула бих се на део екпозеа који је говорио о здравству. Те три и по станице које су му посвећене у експозеу јасно је да своје упориште имају експозеу бившег премијера, јер је кључна реч којом сваки пасус почиње – наставиће се… Што је логично јер је претходна влада трајала непуних годину дана, а већи пројекти захтевају дуже да би се завршили.

Постоји, међутим, један део претходног експозеа о коме овде нема ни речи, а тиче се здравства, па моје питање има упориште управо у том делу експозеа. Ја ћу, у духу скупштинске праксе коју је установио колега Атлагић, прочитати тај део да бих поставила питање.

Цитирам: „Три и по милијарде евра сваке године потрошимо на здравство. Не знам где и како нама од тога, ћорав може да види, негде нестане милијарда. Не знам где и како. Негде те паре нестају“. Крај цитата.

О овој милијарди у новом експозеу нема ни речи, нити да смо је нашли, нити да се она тражи. Мене занима, нађосмо ли те новце? Или можда и ту имамо континуитет да се то на годишњем нивоу одлива? Молим вас, милијарду евра није мали новац, а ми лечимо децу смс-ом. Милијарду евра је 30 одсто буџета који одајамо за здравство и око 3 посто нашег бруто друштвеног производа.

Унапред захваљујем мандатарки на одговору, и похваљујем то што је обећала да ће одговарати на питања.

Бранка Стаменковић

Покретaч грaђaнске иницијaтиве “Мaјкa хрaброст” зa побољшaње условa у српским породилиштимa, зa штa је добилa четири нaгрaде.

Кaо стипендистa бритaнског Софијa центрa зa проучaвaње космологије у култури стеклa је звaње дипломираног културологa нa Велшком универзитету Тринити Сент Дејвид у Великој Бритaнији.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Mislim da bi svaki učenik Miroslave Milenović za 24 časa pronašao sav taj “nestali” novac.
    Neuki AV ministri i njegovi fikusi nikad to neće, ne znaju i ne mogu učiniti.
    Zašto DJB ne poradi malo na tome?