Govor Skupština

Gde je nestalo milijardu evra iz Fonda za zdravstvo?

Osvrnula bih se na deo ekpozea koji je govorio o zdravstvu. Te tri i po stanice koje su mu posvećene u ekspozeu jasno je da svoje uporište imaju ekspozeu bivšeg premijera, jer je ključna reč kojom svaki pasus počinje – nastaviće se… Što je logično jer je prethodna vlada trajala nepunih godinu dana, a veći projekti zahtevaju duže da bi se završili.

Postoji, međutim, jedan deo prethodnog ekspozea o kome ovde nema ni reči, a tiče se zdravstva, pa moje pitanje ima uporište upravo u tom delu ekspozea. Ja ću, u duhu skupštinske prakse koju je ustanovio kolega Atlagić, pročitati taj deo da bih postavila pitanje.

Citiram: „Tri i po milijarde evra svake godine potrošimo na zdravstvo. Ne znam gde i kako nama od toga, ćorav može da vidi, negde nestane milijarda. Ne znam gde i kako. Negde te pare nestaju“. Kraj citata.

O ovoj milijardi u novom ekspozeu nema ni reči, niti da smo je našli, niti da se ona traži. Mene zanima, nađosmo li te novce? Ili možda i tu imamo kontinuitet da se to na godišnjem nivou odliva? Molim vas, milijardu evra nije mali novac, a mi lečimo decu sms-om. Milijardu evra je 30 odsto budžeta koji odajamo za zdravstvo i oko 3 posto našeg bruto društvenog proizvoda.

Unapred zahvaljujem mandatarki na odgovoru, i pohvaljujem to što je obećala da će odgovarati na pitanja.

Branka Stamenković

Pokretač građanske inicijative “Majka hrabrost” za poboljšanje uslova u srpskim porodilištima, za šta je dobila četiri nagrade.

Kao stipendista britanskog Sofija centra za proučavanje kosmologije u kulturi stekla je zvanje diplomiranog kulturologa na Velškom univerzitetu Triniti Sent Dejvid u Velikoj Britaniji.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mislim da bi svaki učenik Miroslave Milenović za 24 časa pronašao sav taj “nestali” novac.
    Neuki AV ministri i njegovi fikusi nikad to neće, ne znaju i ne mogu učiniti.
    Zašto DJB ne poradi malo na tome?