Источна Србија

Vlast po svaku cenu

Lokalni izbori u Zaječaru su pre mesec dana  dobili svoj  epilog.

U sali Skupštine grada, tada su podeljene  funkcije, a  predizborni zakleti neprijatelji iz “Pokreta za Krajinu” i SNS –a, su se međusobno podržali i  izabrali, naravno kako rekoše, radi dobrobiti grada i svih njegovih žitelja.

Iskustvo nas uči da su u političkom životu našeg grada, najčešće najveće prevare i najgori kriminal pakovani u papir na kome su akteri istih, stavljali etiketu: “Interes građana Zaječara”.

Ni ovog puta nije drugačije.

U gradu u kome je budžet temeljno pljačkan godinama od strane ili jednih ili drugih, u zavisnosti kada je ko bio na vlasti, a bili su i jedni i drugi, uspostavljanje vlasti koalicije duplog zla, je još jedan dokaz da vlast nije u institucijama sistema, već u političkim partijama.

Da postoji vlast u institucijama, oni bi umesto za govornicom skupštine grada ili u odborničkim klupama davno već bili tamo gde u pravnim državama, završavaju svi koji raznim mahinacijama zloupotrebljavaju položaj, trguju uticajem i  čerupaju  budžet.

Ali ovo je Zaječar, u Srbiji, i situacija je više nego jasna. Ruka ruku mije, a vuk menja samo dlaku…

Posmatrajući ove  povratnike , mogu da  primetim  da su  počeli da koriste moderniju retoriku.

Trenutno su im puna  usta transparentnosti, kao da su se na zaječarskoj političkoj sceni pojavili pre mesec dana,a ne da su  u vlasti  deceniju i više  unazad.

Doduše, transparentnost je u najavi,i  u obliku je displeja na kome će se od septembra 2017. pratiti budžetski prihodi i rashodi, a  koga su građani već nazvali “zaječarski zid plača”.

Dođeš, pogledaš i transparentno otplačeš kada  spoznaš  koliko će se jos dugo plaćati njihove dugogodišnje  ekonomske, egzibicije, zelenaške kreditne linije, štetni ugovori, sponzorstva,i pokoji đakuzi iza tajnog zida u opštinskom kabinetu.

 

Autor: Mirjana Raščanin

Ознаке
ДЈБ Зајечар

ДЈБ Зајечар

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар