Izvor: Wikipedia
Источна Србија

Rupa u budžetu: Ko je kriv?

Prošlo je više od deset godina od  kako je zaječarski budžet  počeo da podseća na neke od  skupih švajcarskih sireva, onako rupičast, rastegljiv kada zatreba, sir u čijem  nesvakidašnjem  ukusu mogu da uživaju samo odabrani.

Da li će na  sredstva  iz  budžeta  grada i dalje  moći da računaju samo odabrani i podobni i da li će to biti radnici  Tehničke škole u Zaječaru, videćemo.

Situacija je sledeća: Prosvetari  su tužbom zatražili isplatu putnih troškova koji  im pripadaju po zakonu, čime su za 600.000 dinara blokirali račun škole.

Gde je tu krivica i čija je ??

Sudeći po reakcijama, opet su radnici krivi. Zašto ?

Možda zato jer  su stavili mrlju  na oreol  nove vlasti, koja nam se uporno predstavlja kao kakav  svemogući  pravednik  što je prvi put među Zaječarcima. Izazvavši  ovim utuženjem i blokadom računa kao posledicom istog  salvu  verbalnog  besa, nije isključeno da je na njih  bačena i  budžetska anatema.

Jer, danas vidimo da  je normalno  da se prosvetari ove škole  optuže da zbog njihovih po zakonu pripadajućih, a neisplaćenih putnih troškova, pate  i u problemu su svi građani Zaječara.

Da li mogu da  očekuju  da zbog toga ne budu u  milosti  prilikom realizacije budžeta ?

Gradski budžet, koga u  Zaječaru  rasteže onaj  ko može, bio je itekako patnja građana   u prethodno vreme, kada je na primer za rukometašice izdvajano dnevno oko 300.000 dinara. To je bila patnja, čije posledice osecaju svi građani, pa i prosvetari ove škole  čije je nesporivo pravo da traže ono što im pripada po zakonu, na zakonom  određen način.

Da li je iko mislio na njih  i ostale  građane  kada je poput miševa izgrizao i pojeo  gradski budžet ??

 

Autor:  Mirjana Raščanin

Ознаке
ДЈБ Зајечар

ДЈБ Зајечар

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар