Источна Србија

Igre bez hleba

U Zaječaru, vrelo leto, ne samo zbog paklenih 40 plus.

Uz prirodnu  nepogodu  na koju ne možemo da utičemo, na grad se strovalila  i novo-stara stetočinska  vladajuća koalicija nastavljajući  svoje rovarenje po budžetu i institucijama .

“DJB” je   još nakon utvrđivanja pata-karti posle lokalnih izbora, ukazivala  na  to da se u Zaječaru ništa ne može, a i neće promeniti na bolje za građane i da  u svi oni, iako verbalno različiti,  čvrsto udruženi oko ideje trošenja  para građana  bez  konsekvenci.

Građanima se više po onoj staroj rimskoj “hleba i igara”, hleb više i  ne nudi ,čak ni u vidu praznih obećanja kao ranije, ali su igre tu i mogu da počnu.

Najavljeno je  svečano  otvaranje jednom već  otvorene  Popove plaže, naravno uz neizostavni koncert koji će, kako god se okrene, građani platiti. Pre ili kasnije, svaki račun dodje na naplatu. Bar mi Zaječarci to  znamo, samo trebamo da kažemo da nam je dosta.

U periodu između 2009-2012. grad je iz budžeta isplatio na ime koncerata estradnih ličnosti 400.000,00  eura.

Nikada se neće saznati kolika  je bila  stvarna vrednost  tih ugovora, ali je jedno sigurno: da se ćutanje građana na izborima pretvorilo u kapital koji će završiti u njihovim džepovima.

Zato želimo da skrenemo pažnju građanima da nam ovakav  dnevno-politički marketing  donosi malo  sjaja  o našem trošku, kao i u prethodnim  godinama, u kojima su budžet grada pojeli isti ovi skakavci.

 

Autor: Mirjana Raščanin

Ознаке
ДЈБ Зајечар

ДЈБ Зајечар

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Veliki je pomak da se pokreću teme, koje nikada nisu bile pokrenute, koje su tavorile u zaboravu , strahu, da se nešto nepoželjno kaže. Pa ovo je jasno, zaglupljivanje jadnih neobaveštenih gradjana, igranje igara, tipa Fontana i Jarbola, samo na lokalnom nivou. “Narodu trebaju senzacije”, reče čuveni Siniša Mali, a onda ga lokalni vlastodršci kopiraju kao majmuni. Ko nema jarbole, ima stare priče, pa će ih ulickati , da se kaže “Evo mojih pomaka”. A pomaka nigde. Sve je ovo jedna velika Farma, velikih opasnih primitivaca, osionih, zadriglih u lažnu moć, slatku, vrednu svake seče glava. Narod je iskorišćen ili možda , većina, dobrovoljno glupa, ali, svako snosi odgovornost za svoju decu, za buduće generacije. Ovi su došli, nakrali se, otišli, pa ponovo došli, nakrašće se , otići će. Narod ostaje, zadužen za njihove dugove. Razmisli narode! Podrži istinu, mani se jeftinih igara.