Војводина

Додела средстава противно условима конкурса

Решењем о одобравању пројекта од јавног интереса у области омладинског сектора на територији Града Новог Сада, којима се обезбеђује имплементација, мониторинг и еваулација програма и пројеката и остварују циљеви и мере дефинисане Локалним акционим планом политике за младе Града Новог Сада за период 2015-2018. године, за 2017. годину додељена су средства супротно условима конкурса.
 
Текстом конкурса у делу “3.1.1. Подносиоци предлога пројекта (удружења)“ јасно је дефинисано да носиоци пројеката могу бити удружења младих и удружења за младе која су регистрована у складу са Законом о удружењима („Службени гласник РС“ бр. 51/09.)
Противно условима конкурса који су прописани, Градско веће донело је решење којима се средства додељују спортским удружењима која су регистрована на основу Закона о спорту („Службени гласник РС”, бр 10/2016) и то:
– Спортском удружењу Спорт мастер за пројекте “Пливам, а ти ?” 215.000 динара и за пројекат “Млади, здрави!” 150.000 динара.
– Веслачком клубу “Данубиус 1885” за пројекат “Здрава храна, ментална и права” 160.000 динара,
– Фитнес клубу за ритмичку и спортску гимнастику, аеробик и плес “ФУН ФИТ КИД “ФАНТАСY” за пројекат “Зрно здравља за срећу у животу” 160.000 динара
– Спортски ауто-мото картинг клуб 021 за пројекат “Брзина није врлина” 120.000 динара
– Стонотениски клуб Нови Сад за пројекат “Волонтерски клуб СТК Нови Сад 2017” 130.000 динара
Овим су директно прекршени услови конкурса и средства додељена спортским удружењима.
Поред тога, иако је постојала обавеза њеног објављивања, листа вредновања пројеката у којој се може утврдити колико је који пројекат добио бодова, није јавно доступна нити је саставни део решења.
Све ово указује на то да је сам конкурс спроведен на неодговоран и неадекватан начин и због тога захтевамо од Градског већа да конкурс поништи и покрене поступак утврђивања одговорности за злоупотребу положаја против чланова комисије која је бодовала и вредновала предлоге пројеката пристигле на конкурс, имајући у виду да је комисија противно правилима конкурса доделила средства спортским удружењима.
Доста је било нестручних комисија које средства свих грађана Новог Сада додељују противно правилима конкурса.
 
Решењe Градског већа о одобравању пројеката од јавног
интереса у области омладинског сектора на територијиГрада Новог Сада, којима
се обезбеђује имплементација, мониторинг и евалуација програма и пројеката и
остварују циљеви и мере дефинисане Локалним акционим планом политике за
младе Града Новог Сада за период 2015-2018. године, за 2017. годину број 66-
2/2017-177-II од 29. јуна 2017. године
 
Градски одбор “Доста је било” Нови Сад
Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар