Vojvodina

Dodela sredstava protivno uslovima konkursa

Rešenjem o odobravanju projekta od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora na teritoriji Grada Novog Sada, kojima se obezbeđuje implementacija, monitoring i evaulacija programa i projekata i ostvaruju ciljevi i mere definisane Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada za period 2015-2018. godine, za 2017. godinu dodeljena su sredstva suprotno uslovima konkursa.
 
Tekstom konkursa u delu “3.1.1. Podnosioci predloga projekta (udruženja)“ jasno je definisano da nosioci projekata mogu biti udruženja mladih i udruženja za mlade koja su registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima („Službeni glasnik RS“ br. 51/09.)
Protivno uslovima konkursa koji su propisani, Gradsko veće donelo je rešenje kojima se sredstva dodeljuju sportskim udruženjima koja su registrovana na osnovu Zakona o sportu („Službeni glasnik RS”, br 10/2016) i to:
– Sportskom udruženju Sport master za projekte “Plivam, a ti ?” 215.000 dinara i za projekat “Mladi, zdravi!” 150.000 dinara.
– Veslačkom klubu “Danubius 1885” za projekat “Zdrava hrana, mentalna i prava” 160.000 dinara,
– Fitnes klubu za ritmičku i sportsku gimnastiku, aerobik i ples “FUN FIT KID “FANTASY” za projekat “Zrno zdravlja za sreću u životu” 160.000 dinara
– Sportski auto-moto karting klub 021 za projekat “Brzina nije vrlina” 120.000 dinara
– Stonoteniski klub Novi Sad za projekat “Volonterski klub STK Novi Sad 2017” 130.000 dinara
Ovim su direktno prekršeni uslovi konkursa i sredstva dodeljena sportskim udruženjima.
Pored toga, iako je postojala obaveza njenog objavljivanja, lista vrednovanja projekata u kojoj se može utvrditi koliko je koji projekat dobio bodova, nije javno dostupna niti je sastavni deo rešenja.
Sve ovo ukazuje na to da je sam konkurs sproveden na neodgovoran i neadekvatan način i zbog toga zahtevamo od Gradskog veća da konkurs poništi i pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti za zloupotrebu položaja protiv članova komisije koja je bodovala i vrednovala predloge projekata pristigle na konkurs, imajući u vidu da je komisija protivno pravilima konkursa dodelila sredstva sportskim udruženjima.
Dosta je bilo nestručnih komisija koje sredstva svih građana Novog Sada dodeljuju protivno pravilima konkursa.
 
Rešenje Gradskog veća o odobravanju projekata od javnog
interesa u oblasti omladinskog sektora na teritorijiGrada Novog Sada, kojima
se obezbeđuje implementacija, monitoring i evaluacija programa i projekata i
ostvaruju ciljevi i mere definisane Lokalnim akcionim planom politike za
mlade Grada Novog Sada za period 2015-2018. godine, za 2017. godinu broj 66-
2/2017-177-II od 29. juna 2017. godine
 
Gradski odbor “Dosta je bilo” Novi Sad
Oznake

DJB

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar