Здравство Источна Србија Реаговање

Кад партократија запошљава

“Кажите нам нешто о себи.”

“Ја сам његов син…”

“Ово је 50 бодова за интервју!”

Партијско запошљавање је болест која полако али сигурно метастазира у нашем друштву. Ни град Зајечар није изузет од ове страшне пошасти која урушава систем, обесмишљава  потребу за учењем и образовањем, јер џаба  висок просек током студирања, завршен факултет у року, чак и искуство у струци, ако се комисији не допаднете на интервјуу. Идући за јуче објављеним саопштењем Општинског одбора ДЈБ Књажевац о конкурсу за лекаре у Дому здравља у Књажевцу, где  кандидати могу  на основу интервјуа приходовати до 30 поена,наишли смо на на још флагрантнији пример злоупотребе интервјуа односно унижења знања, квалитета и искуства.

Наиме, Специјална болница за рехабилитацију “Гамзиград” из Гамзиграда, објавила је 22.08.2017.године конкурс за пријем у радни однос  на неодређено време  два лекара, и у оквиру конкурса навела начин на који ће извршити  бодовање: максимално  50 бодова се могу добити на просек  студирања и радно искуство, а 50  бодова доноси интервју!!!

Интервју као један  потпуно субјективни механизам процене доноси половину  од  100 могућих поена – у другу половину  нагурани су просечна оцена студирања и године радног искуства. Овакав однос већ указује на велику  могућност злоупотребе ради партократског запошљавања.

Дакле,ако сте завршили просечном оценом 10 и имате више од 18  месеци радног искуства а не допаднете се комисији, нећете проћи на оваквом  конкурсу – прегазиће вас они који имају просечну оцену 8  и 6 месеци радног искуства  али се  на добри, српски начин допадну комисији и освоје 36 или више поена на том фамозном интервјуу.

Општински одбор ДЈБ Зајечар  ће заинтересовано  пратити ток овог конкурса надајући се да ће запослење добити  реално најбољи кандидати,а не татини и мамини синови,партијски другови и другарице  за које су често и  предвиђени  овако  бодовани интервјуи .

Линк објављеног огласа

 

Општински одбор ДЈБ Зајечар

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар