Zdravstvo Istočna Srbija Reagovanje

Kad partokratija zapošljava

“Kažite nam nešto o sebi.”

“Ja sam njegov sin…”

“Ovo je 50 bodova za intervju!”

Partijsko zapošljavanje je bolest koja polako ali sigurno metastazira u našem društvu. Ni grad Zaječar nije izuzet od ove strašne pošasti koja urušava sistem, obesmišljava  potrebu za učenjem i obrazovanjem, jer džaba  visok prosek tokom studiranja, završen fakultet u roku, čak i iskustvo u struci, ako se komisiji ne dopadnete na intervjuu. Idući za juče objavljenim saopštenjem Opštinskog odbora DJB Knjaževac o konkursu za lekare u Domu zdravlja u Knjaževcu, gde  kandidati mogu  na osnovu intervjua prihodovati do 30 poena,naišli smo na na još flagrantniji primer zloupotrebe intervjua odnosno uniženja znanja, kvaliteta i iskustva.

Naime, Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gamzigrad” iz Gamzigrada, objavila je 22.08.2017.godine konkurs za prijem u radni odnos  na neodređeno vreme  dva lekara, i u okviru konkursa navela način na koji će izvršiti  bodovanje: maksimalno  50 bodova se mogu dobiti na prosek  studiranja i radno iskustvo, a 50  bodova donosi intervju!!!

Intervju kao jedan  potpuno subjektivni mehanizam procene donosi polovinu  od  100 mogućih poena – u drugu polovinu  nagurani su prosečna ocena studiranja i godine radnog iskustva. Ovakav odnos već ukazuje na veliku  mogućnost zloupotrebe radi partokratskog zapošljavanja.

Dakle,ako ste završili prosečnom ocenom 10 i imate više od 18  meseci radnog iskustva a ne dopadnete se komisiji, nećete proći na ovakvom  konkursu – pregaziće vas oni koji imaju prosečnu ocenu 8  i 6 meseci radnog iskustva  ali se  na dobri, srpski način dopadnu komisiji i osvoje 36 ili više poena na tom famoznom intervjuu.

Opštinski odbor DJB Zaječar  će zainteresovano  pratiti tok ovog konkursa nadajući se da će zaposlenje dobiti  realno najbolji kandidati,a ne tatini i mamini sinovi,partijski drugovi i drugarice  za koje su često i  predviđeni  ovako  bodovani intervjui .

Link objavljenog oglasa

 

Opštinski odbor DJB Zaječar

Oznake

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar