Београд Најава Политика

Вечерас почиње “ДЈБ школа јавних политика”

“ДЈБ школа јавних политика” која ће трајати 6 недеља, почиње вечерас у 19ч, а ми вас позивамо да се пријавите. Школу води професор ФПН-а и народни посланик Душан Павловић, а предавачи су поред њега и Мирослава Миленовић, професор Владимир Глигоров и Саша Радуловић.

Школа је намењена свим члановима ДЈБ, али и свим Београђанима који желе да се кандидују за одборнике и већнике у граду и градским општинама, као и онима који желе да учествују у процесу анализе, стварања и примене јавних политика које су у интересу Београђана. Циљ школе је да се полазници опскрбе практичним алатима за анализу и креирање буџета, израду анализе јавних политика и препорука за решавање локалних питања.

Школа се састоји из предавања и семинара. На семинарима се расправља о конкретним проблемима и њиховим решењима на територији града или јединице локалне самоуправе. Први део уводи полазнике у нормативне основе јавне политике и основне политичко- економске теоријске концепте, други део је посвећен анализи буџета, буџетирања, пореској политици (на локалном нивоу), те анализи буџета и финансијских извештаја јавних и комуналних предузећа. У 3. делу разматра се неколико локалних јавних политика—комунална, урбана, социјална, политика јавних радова, као и институционални дизајн за питања из области здравствене, образовне, културне политике, те политике заштите човекове средине и спорта.

За похађање школе неопходно је пасивно знање енглеског језика, а пожељно је знање из основа микроекономије и политичке економије, као и увода у политичку науку. Сви који се пријаве постају чланови Доста је било и улазе у тромесечни пробни период у коме ће учествовати у свим акцијама.

Ми политику схватамо озбиљно. Прича о слободи, диктатури и протести не управљаја градом, не решава питања образовања и културе, не уводи ред у јавна предузећа, не решава питање градског превоза, обданишта, одвоза и депонија смећа, енергетску ефикасност, не заустављају корупцију, буразерску економију и намештене тендере, не смањује порезе за грађане и привреду. И Београду и Србији треба систем и људи који имају политичку вољу и знање да га направе.

Пријава се врши преко овог линка

У прилогу:
Распоред предавања и опис свих предавања, тема и предавача

Škola javnih politika 2017

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар