Источна Србија Реаговање

Отворено писмо градоначелнику Зајечара

У маниру таблоидних текстова у квази-медијима под контролом владајуће већине градоначелник Зајечара Бошко Ничић се, сличном дозом острашћености као ономад док је био „опозиција“, радо „обрачунава“ са неистомишљеницима преко друштвених мрежа. Непосредан повод била је активност градског одбора Доста је било на терену када смо на више хиљада адреса поделили флајере којима подсећамо грађане на нечасне намере и превртљивост актуелног градског руководства. Очекиван тон и начин комуникације градоначелника нису нас изненадили, а тим поводом, да се не дописујемо преко друштвених мрежа, у форми отвореног писма, обраћамо се директно Бошку Ничићу.

Поштовани градоначелниче, у име Градског одбора “Доста је било” и у име свих наших суграђана који су нам на протеклим локалним изборима дали поверење и свој глас најискреније Вам се захваљујемо на овој својеврсној промоцији наших активности. За разлику од Вас ми нисмо професионални политичари и врло радо разматрамо сваки савет који нам нам је упућен, било да је добронамеран или злонамеран, било да долази од најбољих или од најгорих, јер сматрамо да је свако стечено искуство драгоцено. Наши бирачи, наши (и Ваши) суграђани, дали су нам своју безрезервну подршку не само због програмских ставова, циљева и принципа за које се залаже “Доста је било” већ и због тога што су сигурни да их нећемо изневерити или преварити, ни своје ни туђе бираче. Ми то поштујемо и за такву подршку и поверење вреди борити се, са или без цензуса.

Легитимна политичка борба укључује и директан контакт са грађанима на терену, а ми као нова и млада политичка опција на локалу спремни смо да у тој борби истрајемо до победе!

Протесте за сада не планирамо, али вам, с тим у вези, предлажемо да безусловно и што пре укинете спорну одлуку о забрани окупљања на Тргу ослобођења коју је, да се подсетимо, управо донела градска власт којом је руководила партија којој сте скоро приступили.

На крају, позивамо Вас да се, осим просипања јевтиног паланачког политиканства, искрено извините свим родитељима и „деци расутој по свету у потрази за послом“ на поражавајућој демографској статистици чему сте и сами допринели свих оних година на власти уназад, уз жељу да коначно почнете са радом у интересу грађана и Града Зајечара!

Градски Одбор „ДОСТА ЈЕ БИЛО“

Зајечар

Ознаке