Istočna Srbija Reagovanje

Otvoreno pismo gradonačelniku Zaječara

U maniru tabloidnih tekstova u kvazi-medijima pod kontrolom vladajuće većine gradonačelnik Zaječara Boško Ničić se, sličnom dozom ostrašćenosti kao onomad dok je bio „opozicija“, rado „obračunava“ sa neistomišljenicima preko društvenih mreža. Neposredan povod bila je aktivnost gradskog odbora Dosta je bilo na terenu kada smo na više hiljada adresa podelili flajere kojima podsećamo građane na nečasne namere i prevrtljivost aktuelnog gradskog rukovodstva. Očekivan ton i način komunikacije gradonačelnika nisu nas iznenadili, a tim povodom, da se ne dopisujemo preko društvenih mreža, u formi otvorenog pisma, obraćamo se direktno Bošku Ničiću.

Poštovani gradonačelniče, u ime Gradskog odbora “Dosta je bilo” i u ime svih naših sugrađana koji su nam na proteklim lokalnim izborima dali poverenje i svoj glas najiskrenije Vam se zahvaljujemo na ovoj svojevrsnoj promociji naših aktivnosti. Za razliku od Vas mi nismo profesionalni političari i vrlo rado razmatramo svaki savet koji nam nam je upućen, bilo da je dobronameran ili zlonameran, bilo da dolazi od najboljih ili od najgorih, jer smatramo da je svako stečeno iskustvo dragoceno. Naši birači, naši (i Vaši) sugrađani, dali su nam svoju bezrezervnu podršku ne samo zbog programskih stavova, ciljeva i principa za koje se zalaže “Dosta je bilo” već i zbog toga što su sigurni da ih nećemo izneveriti ili prevariti, ni svoje ni tuđe birače. Mi to poštujemo i za takvu podršku i poverenje vredi boriti se, sa ili bez cenzusa.

Legitimna politička borba uključuje i direktan kontakt sa građanima na terenu, a mi kao nova i mlada politička opcija na lokalu spremni smo da u toj borbi istrajemo do pobede!

Proteste za sada ne planiramo, ali vam, s tim u vezi, predlažemo da bezuslovno i što pre ukinete spornu odluku o zabrani okupljanja na Trgu oslobođenja koju je, da se podsetimo, upravo donela gradska vlast kojom je rukovodila partija kojoj ste skoro pristupili.

Na kraju, pozivamo Vas da se, osim prosipanja jevtinog palanačkog politikanstva, iskreno izvinite svim roditeljima i „deci rasutoj po svetu u potrazi za poslom“ na poražavajućoj demografskoj statistici čemu ste i sami doprineli svih onih godina na vlasti unazad, uz želju da konačno počnete sa radom u interesu građana i Grada Zaječara!

Gradski Odbor „DOSTA JE BILO“

Zaječar

Oznake

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar