Policija Saopštenje

Ministar Stefanović u strahu od DJB i Miroslave Milenović

Ministar policije Nebojša Stefanović očigledno se uplašio zamenice predsednika Dosta je bilo i forenzičnog računovođe Miroslave Milenović koja je prvorangirana na konkursu  za članstvo u Komisiji za rešavanje pritužbi građana na rad MUP-a.

Zanimljivo je videti da li će i kako će ministar Stefanović imenovati Miroslavu Milenović za člana te komisije budući da je institucija konkursa i javnog biranja kadrova za državne funkcije na osnovu stručnih kvaliteta, potpuna nepoznanica aktuelnoj vlasti.

Prema tumačenju MUP-a, rok za imenovanje komisije nije određen, a rang lista je objavljena 21. septembra. To znači da će Stefanović i ministarstvo policije pokušavati da zaobiđu rezultat konkursa tako što će maksimalno prolongirati formiranje ove komisije ili će poništiti konkurs.

Milenović se prijavila za ovu poziciju iz dva razloga. Prvi razlog je izostanak ozbiljne istrage povodom fizičkog napada na nju od strane NN izvršioca u centru Beograda u novembru 2015. godine, iako je pravovremeno ukazivala tužilaštvu i policiji da je predmet neovlašćene obrade i praćenja. Drugi razloga je nereagovanje policijskih službenika na pozive građana kad je srušen deo beogradskog kvarta Savamala u aprilu 2016. godine. Pročitajte celo motivaciono pismo ovde.

Da li iko veruje da ministar koji sam nije želeo i smeo da razreši oba ova slučaja u kojima je suspendovana pravna država a policija ćutala na pozive građana koji su vezivani, sada sme i želi da angažuje upravo Milenović da se bavi propustima MUP-a?

Jasno je da Milenović na ovom konkursu nikako nema političku podršku niti naklonost ministra Stefanovića.

Zato ovo raspisivanje konkursa treba tumačiti kao još jedan način da se vlast pohvali međunarodnim partnerima da je nešto uradila po pitanju nadzora i jačanja institucija koje se bave nezakonitim postupanjem policije, iako suštinski ne namerava da promeni ništa u postojećem sistemu.

Miroslava Milenović se na konkurs  Kancelarije za civilno društvo Vlade Srbije  javila kao jedan od osnivača organizacije Centar za vladavinu prava. Ona je ubedljivo prvorangirana sa 75 bodova, dok naredni kandidati imaju 33 i manje poena.

Komisija za rešavanje pritužbi sastavljena je od tri člana: predsednika komisije, člana iz Ministarstva i jednog predstavnika javnosti. Članove komisije rešenjem imenuje i razrešava ministar policije.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ova situacija je i zabavna i ozbiljna. Pošto znamo kako institucije uručju pozive sa ciljem da se neko ne informiše da je pozvan i ne pojavi u zakazano vreme na nekom mestu, tačno me je strah da bi mogli da pokušaju neki sličan trik, tj.smicalicu i proglase Miroslavu nezainteresovanom.

  • Nepreostaje nam nista drugo nego da ce Miroslava biti izabrana,jer ovo je pravna drzava bez proteziranje jednopartijskih kadrova,odlucijui faktori su kvalifikacija i praksa.Na kraju krajeva za to se otvoreno zalaze ceo SNS ,a garant tome je i predsednik svega sto predsednicko mesto zahteva Aleksandar Vuci .

    DOSTA JE BILO , mi i dalje cekamo.