Policija Skupština

Policijsko saslušanje u Skupštini u režiji SNS-a

Narodna poslanica Ana Stevanović odbila je da da izjavu MUP-u povodom incidenta na sednici Adminitrativnog odbora, ne želeći da učestvuje  u urušavanju ugleda Narodne skupštine i još jednoj predstavi SNS koji vrši  političku zloupotrebu policije i tužilaštva.

Podsetimo, Aleksandar Martinović je prijavio tužilaštvu Boška Obradovića zato što ga je gađao kompjuterskim mišem na sednici Administrativnog odbora 21. novembra.

Incidentu je prethodila rasprava o kaznama koje je predsednica Skupštine izrekla opozicionim narodnim poslanicima. Tokom rasprave, predsedavajući Administrativnog odbora Aleksandar Martinović nije dozvoljavao Obradoviću da govori, ignorisao je njegovo javljanje za reč, nakon čega je Obradović ustao, prišao Martinoviću i gađao ga kompjuterskim mišem.

Podsećamo da predsednica skupštine Maja Gojković sa svojim saradnicima u vladajućoj većini među kojima je i Martinović, svakodnevno sprovodi verbalno nasilje što im se kao bumerang vratilo nasiljem u vidu kompjuterskog miša.

Aleksandar Martinović predsedava sednicom Odbora na isti način na koji Maja Gojković predsedava sednicom Skupštine – svojevoljno oduzima reč poslanicima opozicije i bez ikakvog obrazloženja izriče opomene ne bi li ih na kraju udaljila sa sednice.

Ubrzo nakon ovog događaja poslanici SNS-a i Narodne seljačke stranke Marko Atlagić i Marijan Rističević podneli su krivične prijave protiv Boška Obradovića, a zatim je to uradio i Aleksandar Martinović. Tužilaštvo je spojilo dve prijave i predmet prosledilo policiji.

Po nalogu SNS-a, ministarstvo unutrašnjih poslova brže – bolje je uputilo poziv za saslušanje svim svi poslanicima koji su bili na pomenutoj sednici Odbora, a kako kažu juče je već uzeto šest izjava.

Da besmisao bude veći, poslanica Ana Stevanović nije dobila nikakav dopis od MUP-a već je kontaktirana od strane sekretarke Administrativnog odbora. Sekretarka jednog skupštinskog odbora zvala je redom poslanike i najavila da će ih MUP ispitati u cilju prikupljanja dokaza.

Na pitanje ‘’Zašto saslušavate poslanike u Skupštini’’ predstavnici MUP-a odgovorili su danas da je tako praktičnije. Međutim, pohvaljujemo profesionalnost službenika policije. Oni nisu krivi za ovaj cirkus.

Manir policijskog  saslušavanja u Narodnoj skupštini do sada još nismo videli, a ovo je korak napred u obesmišljavanju rada institucija zakonodavne i sudske vlasti.

Predstavnici vlasti na čelu sa predsednikom države se mešaju u rad policije i tužilaštva, dok njihov rad niko ne sme da kontroliše.

U prilogu:

Dopis poslanice DJB Ane Stevanović

images

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Na delu je totalitarizam predsednika države. Krši Ustav i zakone.
  I Hitler je tako radio 1930 i neke godine. I Nemci su tada bili zaslepljeni čovekom koji je pobedio na izborima.
  Ne dozvolimo ni 1% atmosfere u društvu kao što je bilo tada u nacističkoj Nemačkoj!
  Poziv svim ljudima koji nisu izašli na prethodne izbore:
  Pobedimo Vučića na izborima!

 • Bravo Ana. Podrška za borbu protiv ovih bahatih propalica, samo gurajte dalje. Nadam se da će ovom zaglupljenom narodu doći više odakle već treba i da će se probuditi da konačno ovu pošast sklonimo svi zajedno i izgradimo normalnu državu, počevši od Beograda. Da se raspukne balon od sapunice više.

  • Hvala Vam na podršci dragi gospodine Vlado. Odbijanje da učestvujemo u ovoj farsi bila je naša ljudska, ali i poslanička dužnost. Trudila sam se da ovim gestom zaštitim dostojanstvo Narodne Skupštine, policije, tužilaštva, ali i narodnih poslanika.
   Prijatno veče želim!

 • …”pohvaljujemo profesionalnost sluzbenika policije.Oni nisu krivi za ovaj cirkus’’…Bas me zanima kako to godinama u nazad svi politicari koji su imali posla(razgovor,davanje izjave itd)sa policijom ne zaborave da pohvale policiju Srbije…recima’’njima svaka cast,bili su korektni…profesionalni’’itd!Policija u Srbiji jos od 1945.verno sluzi svaku vlast,a ne narod!Danas kao i u svim proslim vremenima,policija je batina za disciplinovanje opozicije…politickih protivnika…neposlusnog naroda!Samo vi hvalite policiju…i osporavajte njenu krivicu…odgovorite onda,sta ce policija u skupstini…ako niko nije ugrozen naravno???

  • Moja pohvala se odnosila isključivo na dvoje službenika s kojima smo juče razgovarali. Bili su izuzetno korektni i profesionalni, te bi bila greška tu činjenicu ne napomenuti. Nisu oni krivi za ovu lakrdiju.

  • Ne sporim tu vasu konstataciju,i verujem da ima profesionalnih sluzbenika…sporno je da vi napominjete i sada…’’te bi bila greska tu cinjenicu ne napomenuti’’.Valjda je nasa zelja da u normalnoj zemlji policija bude takva ne samo prema vama jer ste javna licnost,poslanik…politicar,vec i prema svakome u ovoj zemlji,obicnom coveku!Nemam ja protiv policije nista da se razumemo…naravno da ostajem pri stavu da rade za svaku vlast a ne za narod i ja bih rekao… ‘’nisu oni krivi za ovaku lakrdiju’’ od 1945.do danas,oni su samo posledica!Kao sto ni politicare u Srbiji ne zamisljam tako kako vas vidim gospodjo/ice…slika zemlje u kojoj zivimo tuzna je jer nas vec 27 godina svakodnevno bombarduju raznim aferama,svadjama,tracevima…da vise nismo u stanju da racionalno zakljucimo sta je normalno a sta ne…ali vi kao mladja osoba i relativno nova u politici morate graditi svoj stav a ne ono sto vam je neko rekao da treba reci,u ovom slucaju pominjanje korektnisti policije(pominje je danas i Bosko Obradovic.onomad Tesa Tesanovic..).jer meni licno to pokazuje da mi kao drustvo imamo strah od te iste policije..pa sada treba naglasiti kako su oni bili korektni i profesionalni!Bas mislim da ne isticanje toga pokazuje vase distojanstvo,jer oni su dosli po nesto kod vas(sto nisu trebali)….dosli jer su poslnsni!Kao sto ih je stotine poslano na protest protiv diktature da slikaju i snimaju ucesnike…ili one noci kada su odbili da izadju na pozive gradjana kada je rusena Sava Mala…puno pozdrava i srece u politickoj borbi,vas rad odredice vasu politicku sudbinu…p.s.dozvolite da imam prava da vam po nekad a napisem sa cime se ne slazem u vasem delanju!

 • Jao Ana, ja sam ludo zaljubljen u Vas! Znam da se ne tiče teme, ali morao sam da otvorim dušu. Ćutanje je postalo nesnosno teško, kao kad zaposleni moraju da ćute kod svog gazde koji je član zna se koje stranke i ucenjuje ih da na izborima moraju da glasaju za zna se već koga, inače će da popiju otkaz. Evo laknulo mi je sad.

  • Hahahaha 🙂
   Baš ste me nasmejali 🙂 Iako me se ne tiče Vaša poruka, molim Vas da ne popijete ništa. Budite trezveni i radosni 🙂 I hvala Vam što dajete lepo raspoloženje i delite sa svima lepa osećanja.
   Srdačan pozdrav od posmatrača 🙂

  • Skoro da je Boško tako i trebao da uradi jer je SNS prevršio svaku meru. Baciti miša prema takvoj ličnosti je premalo, ali nije loše za početak.