Преносимо Скупштина Финансије

Саша Радуловић на Одбору за финансије (4.12.2017.)

Речено је да је 24 милијарди евра јавни дуг на крају септембра. Колики јавни дуг очекује министарство финансија на крају 2018?

Колики допринос БДП-у очекујете од кинеског кредита за инфраструктуру? Питамо ово јер је за пут Љиг – Прељина азербејџанска компанија успела да избегне своје обавезе из уговора.

Прво треба да се врати отето. А не да приказујете да долази до повећања пензија и плата. Инфлација је појела то што се зове повећање пензија.

Ја разумем да је вама као министру финансија ограничен простор да спроведете реформу.

Смањење дефицита треба да буде приоритет државе, али не онако како је урађено. Штедња је заобишла интересне групе које су повезане са страначким структурама.

Смањење намета на рад и бирократије треба да нам буде фокус реформи, а не субвенције за стране инвеститоре. Стопа раста софтвервске индустрије, која нема никакву подршку државе, је 30 одсто годишње.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Prava pitanja.

  Jel ministar Vujovic nesto odgovorio ili?
  Ako imate taj deo, bilo bi lepo i posteno, transparetno da i to vidimo.

  Ja sto sam video iz medija, zaduzice se 1.5 milijardi USD, sto je vise od 3.5%BDPa koliko planiraju rast. A imamo i podatak da su kamate za javni dug negde oko 3%. Znaci oni se zaduze onoliko koliko misle da ce biti rast?

  Savetovao bi Radulovicu da ubaci u ovakve analize i nastupe, podatak da Srbija spada u zemlje koje su u razvoju, i da je kod njih normalan rast 4-5-6%. I trebalo bi da se vode ovakve diskusije, kako mi da povecamo rast na 6%

  • ajde DJB molim odgovor.. . ima li snimak od Vujovica ili nema? Nije ni fora kao ocemo debatu a onda se okaci samo Radulovicevo izlaganje, ocu da cujem i odgovor.

 • Bravo Sasa, samo nije te imao ko tamo slusati, primedbe pogotovu u zadnjoj recenici ODLICNE o kakvom oni povecanju plata i penzija pricaju kad to nije ni uskladjivanje sa inflacijom. Za ovu veliku pljacku koja se blizi od cifre od milijardu e. trebao bi neko da odgovara a svi znamo ko je to. Zivim za taj dan,kada ce se slobodne institucije baviti time.

 • Pozdrav svima oz sve snage.
  – Pogledao sam snimak 33 sednice odbora i nije bio Sasa sa ovim izlaganjima? Da li je na sajtu skypstine nesto skraceno?
  – Hteli ne hteli mediji su nakratko otskrinuli vrata i nas DJB je “promolio glavu” Balkan Info, Prav Ugao Dnevnik, a bogami i u Zumiranju 70, gde nas nije bilo ali pristojni komentatori su prozivali voditelja i goste sto zanemaruju nas DJB.
  Videcemo u narednom periodu kako ce biti barem pominjanje naseg DJBa.
  Jos jednom pozdrav iz sve snage od jednog Zike

 • G. Raduloviću, dali vaše učestvovanje u radu odbora znači i kraj “kazne” udaljenja? Nemojte pogrešno da me shvatite, pišem kao “olovka srcem”. Vaše odsustvo iz rada skupštine, odbora i plenuma pretvorilo je ta sastančenja u jednu žabokrečinu ili neporovetrenu prostoriju, nalik železničkim čekaonicama usred zime! Nepismene i prazne priče, pljuvanja i vređanja, primitivimzama perjanica SNS ovaca, divljanje M. Gojković i njenih podpredsednika, … Jednom rečju, katastrofa! Tu i tamo su tu baruštinu malo zaljulali g. Živković, pa i Obradović, Ana Stevanović itd! Ali ko ima lčavu i oči savršeno mu je jasno zašto se na vama iživljava SNS kroz nastupe njihovih “gromada” Rističevića, večitog učesnika svih zasedanja hrvatskog parlamenta još u vreme SFRJ ota, preko sabora, funkcija u R. Srpska Krajina da bi pobegao glavom bez obzira i direktno uleteo u Skupštinu Srbije, M. Atlagića, da Mrtinoviću, Đukanoviću i Orliću ne trošim reči a posebno M. Gojković! Zato što vaša principijelnost, jasnoća stava DJB a, preciznost koja je posledica znanja prestavljaju veliku opasnost po taj galimatijas srama srpskog parlamentarizma. Jednom je M. Bećković rekao da “oni” nisu jaki zato što su hrabri već zato što nemaju stida! To je njihovo najjače oružje ali neupotrebljivo u sudaru sa istinom koju vi donosite u srpski politički prostor. Već vaš nastup na odboru je ličio kao otvaranje prozora na štali. Za sada ja tako mislim, nadam se da se nećete promeniti!