Prenosimo Skupština Finansije

Saša Radulović na Odboru za finansije (4.12.2017.)

Rečeno je da je 24 milijardi evra javni dug na kraju septembra. Koliki javni dug očekuje ministarstvo finansija na kraju 2018?

Koliki doprinos BDP-u očekujete od kineskog kredita za infrastrukturu? Pitamo ovo jer je za put Ljig – Preljina azerbejdžanska kompanija uspela da izbegne svoje obaveze iz ugovora.

Prvo treba da se vrati oteto. A ne da prikazujete da dolazi do povećanja penzija i plata. Inflacija je pojela to što se zove povećanje penzija.

Ja razumem da je vama kao ministru finansija ograničen prostor da sprovedete reformu.

Smanjenje deficita treba da bude prioritet države, ali ne onako kako je urađeno. Štednja je zaobišla interesne grupe koje su povezane sa stranačkim strukturama.

Smanjenje nameta na rad i birokratije treba da nam bude fokus reformi, a ne subvencije za strane investitore. Stopa rasta softvervske industrije, koja nema nikakvu podršku države, je 30 odsto godišnje.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Prava pitanja.

    Jel ministar Vujovic nesto odgovorio ili?
    Ako imate taj deo, bilo bi lepo i posteno, transparetno da i to vidimo.

    Ja sto sam video iz medija, zaduzice se 1.5 milijardi USD, sto je vise od 3.5%BDPa koliko planiraju rast. A imamo i podatak da su kamate za javni dug negde oko 3%. Znaci oni se zaduze onoliko koliko misle da ce biti rast?

    Savetovao bi Radulovicu da ubaci u ovakve analize i nastupe, podatak da Srbija spada u zemlje koje su u razvoju, i da je kod njih normalan rast 4-5-6%. I trebalo bi da se vode ovakve diskusije, kako mi da povecamo rast na 6%

    • ajde DJB molim odgovor.. . ima li snimak od Vujovica ili nema? Nije ni fora kao ocemo debatu a onda se okaci samo Radulovicevo izlaganje, ocu da cujem i odgovor.

  • Bravo Sasa, samo nije te imao ko tamo slusati, primedbe pogotovu u zadnjoj recenici ODLICNE o kakvom oni povecanju plata i penzija pricaju kad to nije ni uskladjivanje sa inflacijom. Za ovu veliku pljacku koja se blizi od cifre od milijardu e. trebao bi neko da odgovara a svi znamo ko je to. Zivim za taj dan,kada ce se slobodne institucije baviti time.

  • Pozdrav svima oz sve snage.
    – Pogledao sam snimak 33 sednice odbora i nije bio Sasa sa ovim izlaganjima? Da li je na sajtu skypstine nesto skraceno?
    – Hteli ne hteli mediji su nakratko otskrinuli vrata i nas DJB je “promolio glavu” Balkan Info, Prav Ugao Dnevnik, a bogami i u Zumiranju 70, gde nas nije bilo ali pristojni komentatori su prozivali voditelja i goste sto zanemaruju nas DJB.
    Videcemo u narednom periodu kako ce biti barem pominjanje naseg DJBa.
    Jos jednom pozdrav iz sve snage od jednog Zike

  • G. Raduloviću, dali vaše učestvovanje u radu odbora znači i kraj “kazne” udaljenja? Nemojte pogrešno da me shvatite, pišem kao “olovka srcem”. Vaše odsustvo iz rada skupštine, odbora i plenuma pretvorilo je ta sastančenja u jednu žabokrečinu ili neporovetrenu prostoriju, nalik železničkim čekaonicama usred zime! Nepismene i prazne priče, pljuvanja i vređanja, primitivimzama perjanica SNS ovaca, divljanje M. Gojković i njenih podpredsednika, … Jednom rečju, katastrofa! Tu i tamo su tu baruštinu malo zaljulali g. Živković, pa i Obradović, Ana Stevanović itd! Ali ko ima lčavu i oči savršeno mu je jasno zašto se na vama iživljava SNS kroz nastupe njihovih “gromada” Rističevića, večitog učesnika svih zasedanja hrvatskog parlamenta još u vreme SFRJ ota, preko sabora, funkcija u R. Srpska Krajina da bi pobegao glavom bez obzira i direktno uleteo u Skupštinu Srbije, M. Atlagića, da Mrtinoviću, Đukanoviću i Orliću ne trošim reči a posebno M. Gojković! Zato što vaša principijelnost, jasnoća stava DJB a, preciznost koja je posledica znanja prestavljaju veliku opasnost po taj galimatijas srama srpskog parlamentarizma. Jednom je M. Bećković rekao da “oni” nisu jaki zato što su hrabri već zato što nemaju stida! To je njihovo najjače oružje ali neupotrebljivo u sudaru sa istinom koju vi donosite u srpski politički prostor. Već vaš nastup na odboru je ličio kao otvaranje prozora na štali. Za sada ja tako mislim, nadam se da se nećete promeniti!