VIDEO Полиција Скупштина Спорт

(ВИДЕО) Пошто полиција не ради свој посао, скупштина да истражи да ли је државни врх повезан са криминалом

Пошто полиција и тужилаштво не желе да раде свој посао, мислим да ово треба пребацити на Народну скупштину. Довољно смо чекали да се ови наводи испитају и да тужилаштво реагује, међутим, то се није десило.

И тиме би хтели да отклонимо све могуће сумње да постоји веза између криминалних делова навијачких група и врха државе и председника републике. Инсистирамо да анкетни одбор утврди природу тих веза и да се о овој теми расправља у скупштини Републике Србије.

Ово би требао бити посао за полицију и тужилаштво, но пошто се то не дешава, Народна скупштина има надзорну улогу над свим институцијама у Републици Србији тако да има надзорну улогу и над полицијом и над тужилаштвом.

Нажалост владајућа већина не дозвољава да Народна скупштина искористи ту своју улогу, да се испитају све околности у вези са убиством овог човека, да утврди да ли су приликом претреса његовог стана пронађене службене легитимације МУП-а Републике Србије, да ли је пронађено службено оружје и одакле уопште ово оружје у поседу једног оваквог човека.

Мислим да је за државу Србију и мир свих грађана неопходно да по закону покажемо да ли постоји веза између врха државе и неких криминалних организација, да ли држава контролише те криминалне групе које онда својим деловањем блате све навијаче који искрено и срцем бодре своје клубове.

Да поновим још једном, зато што полиција и тужилаштво не раде свој посао и одбијају да изврше анализу ових ствари и да покрену одговарајуће поступке где би се утврдило једно или друго, једина институција која је остала да се позабави овим проблемом јесте Народна скупштина Републике која има надлежност да контролише извршну власт.