VIDEO Ljudska prava Policija

Očekujemo od Prištine i Beograda da nađu ubice i nalogodavce

Poštovani građani Republike Srbije,

Danas je ubijen Oliver Ivanović, istaknuti opozicionar, hrabar čovek, jedan od retkih glasova razuma na Kosovu i Metohiji. Naše najdublje saosećanje ide ka njegovoj porodici. Njihov bol je neizmeran i njihov gubitak je neizmeran. Danas su izgubili svi građani Srbije i svi građani Kosova i Metohije.

Ono što očekujem od nadležnih organa je da hitno uhapse ubice i sve nalogodavce koji stoje iza ovog zločina. Oliver Ivanović je bio opozicioni političar, opozicioni političar koji je radio na Kosovu i Metohiji. Ubijen je danas ispred kancelarije njegovog pokreta u Kosovskoj Mitrovici. Ono što očekujemo od vlasti i u Beogradu i u Prištini je da se manu praznih reči. Reči su jeftine. Trebaju nam dela.

Da podsetim građane Srbije da je u Kosovskoj Mitrovici na vlasti SNS. U Prištini je na vlasti Haradinaj koji je u koaliciji i uz podršku SNS-a. Ne trebaju nam isprike, ne trebaju nam prazne priče, trebaju nam dela. Hoćemo da vidimo da su ubice i nalogodavci hitno privedeni pravdi.

Slušao sam upravo konferenciju za medije predsednika SNS-a, Aleksandra Vučića. Moram da kažem, to nije govorio predsednik Srbije, to je očigledno govorio predsednik SNS-a. Sat vremena smo slušali optužbe o svemu i svačemu, napade na opoziciju, priču o umobolnim ljudima, o poremećenim ljudima, o ovome i onome, ko je kriv ko nije kriv.

Slušali smo o tome kako je Aleksandar Vučić tobože najbolji prijatelj Olivera Ivanovića. Ispada samo da je Marko Đurić koji ga je napadao i crtao metu na njegovim leđima u stvari radio samoinicijativno.

Znači te reči nam ne trebaju. Te isprike nam ne trebaju. Da postoji malo dostojanstva kod predsednika SNS-a, on bi danas izašao i kratko izjavio saučešće porodici Ivanović i nakon toga rekao: „Država Srbija radi na sledećim stvarima da se otkriju ubice.“

Umesto toga, slušali smo ono što smo danas slušali. Mi od ovoga nećemo odustati. Rok je veoma kratak. Građani Srbije ovo gledaju. Nikoga ne optužujemo, samo očekujemo da država radi svoj posao. Ubice i nalogodavci moraju da budu privedeni pravdi.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mnogo mi je žao.Ako se pogledaju njegovi intervuji u poslednjih par meseci,sve je jasno.Jedan kulturan,razuman i obrazovan čovek, to se naravno kod nas odmah saseče u korenu,da ne smeta ovima sto njaču i gaču a koji sada na žalost vladaju dole.Gadna situacija.Nije on prvi,samo je poznatiji pa je to sada odjeknulo.Načekaćemo se da se ubice i nalogodavci privedu pravdi, a možda nikada i neće biti privedeni pravdi.Vidim da su se ovi rakokodakali i da navode priču na Albance.A ljudi koji su izbegli sa KIM kažu Srbi.I plaču.Mnogo tužan dan za Srbe i Srbiju.Saučešće porodici

    • Potpuno se slažem.
      Iz mog ugla, ovo nije samo opomena ostalim opozicionim liderima, već i pokušaj zastrašivanja građana pred izbore.
      Ovaj nakaradni režim je spreman na sve, da bi zadržao vlast i zato mu se treba suprotstaviti masovnim izlaskom na predstojeće izbore u Beogradu i drugim mestima.
      Gospodo opozicionari, stavite se u pamet. Ne vrede vam vaši principi i programi ništa, sve dok je na vlasti tiranija jednog čoveka, koji neće nikada mirno predati vlast, niti će ikada izaći na fer izbornu utakmicu.
      Takvima izbori služe samo kao paravan i privid demokratije, a koristiće sve moguće represivne metode, kako bi se zadržali na vlasti.
      Ovo je poslednja šansa da se formira zajednička lista za spas Srbije, jer u protivnom je pitanje ko će biti sledeći posle Olivera Ivanovića.
      Tek kad diktatura padne, doći će vreme, da jedni drugima konkurišete programima i idejama.
      Do tada – otpor tiraniji, svuda i na svakom mestu.

  • Saučešće porodici.
    Oliver mi je baš bio drag i delovao ispravno i pošteno.
    Kroz veliku dramu je prolazio godinama.
    Nigde se nismo makli od 91.
    Ne znam postoji li dno. Ta tačka preokreta.
    Zaista ne znam.

  • Mafija SNS na Kosmetu je ovo uradilia. To pokazuje i RTV Pink i svi režimski mediji, jer se brane na isti način kao što brane svoji kriminal! Počeli su da ubijaju. Zlo, zlo, nema goreg!

  • Decu na casove jezika, i sto ranije u neke srecnije delove sveta. Ovaj prostor ce ostati u kandzama olosa, domacih i stranih, dok je sveta i veka. Nema resenja. Ne treba se zaludjivati.

  • Potrebno je samo sagledati činjenice, a one su: 1. Trunuo je u zatvoru, a da država Srbija nije prstom mrdnula kako bi mu pomogla. 2. Auto mu je zapaljen kao upozorenje. 3. Njegovi članovi su napuštali pokret zbog pretnji i ucena. 4. Bio je etiketiran od strane predstavnika države Srbije kao destabilizujući faktor. Četiri činjenice koje pokazuju kakvo mišljenje o njemu ima i imali su predstavnici vlasti. Ni onoj drugoj strani na celu sa Haradinajem nije bio omiljen tako da pored zajedničke vladavine na Kosovu od strane SNS i Haradinaja imamo i zajednicki stav oko Ivanovića. Nije moje da upirem prstom i osudjujem, ali sam morao navesti činjenice. Nije problem da predstavnici države nisu bili saglasni sa njim, ali jeste problem kada ga cerecis kroz medije, crtas mu metu i etiketiras ga kao glavni problem među Srbima na Kosovu. Takva huškačka politika u najmanju ruku hrabri nekog drugog ili stavlja svetlo na huskace.

  • Kratko,jasno i hrabro od Saše.
    Na O2 ‘Dva i po muškarca’ i ‘Stolice’ na Prvoj žagor oko spremanja ručka uživo i truba,na RTS3 neka zabava,da ne sponjimem one na P.
    Zašto država nije proglasila žalost ?
    Zašto država nije čuvala Olivera ?
    Zašto ga je ‘pustila niz vodu’ ?

    • Zato što nemamo državu.Uzeli su nam je.Moramo sada da je uzmemo nazad.Prvi korak-beogradski izbori

    • Milane Pašiću, još i gore, na RTS-u oko 18 sati peva Miroslav Ilić. Strašno. Ali kriminalci nam vode državu. Neko kaže gde je naša DB? Pa koja DB kada ona ne postoji…njih je Jugoslav Petrušić još pre dve-tri godine optužio za totalne neznalice…isti su kao i njihov ministar, gospodin Nebojša iz Beograda! Ovaj drugi je gospodin iz Kruševca grada!

    • Znam,isto je bilo 90-tih.Tada sam ovog doživljavao kao veću napast,Zloba nas je u rukavicama preko dugačkog štapa udarao,a ovaj nam pljuvao direktno u lice.
      RTS je ključ.Bilo bi lepo da na izborima počne oslobadjanje,ali ako ne može, samo treba udariti na RTS.