VIDEO Kosovo i Metohija Skupština

(VIDEO) Zašto Martinović prekida Branku Stamenković kada kaže Haradinaj?

Branka Stamenković:

U ovom izveštaju vidimo da je nekih 218 000 dinara od prilike koliko je u prvoj polovini 2017. prikupljeno od novčanog kažnjavanja poslanika opozicije odlukom ovog odbora prosleđeno na Kosovo i Metohiju za finansiranje rada narodnih kuhinja i lepo je od njih što nas obaveštavaju šta je sa tim novcem urađeno. U izveštaju stoji da je za tih 218 000 dinara kupljeno 880 kilograma pasulja.

Moja osnovna reakcija kad sam videla ovaj izveštaj je glasila: teško gladnom narodu koji hranimo od novčanih kazni narodnih poslanika. Osnovno pitanje koje se ovde postavlja je: zašto je narod gladan? Nas je taj gladni narod ovde izabrao da i u ovoj državi krene neki privredni rast koji će da otvori neka radna mesta gde će oni moći da se zaposle, pa da onda od sopstvenog rada sami sebe i svoje porodice hrane.

Nažalost kao što sam i pod prve dve tačke već obrazložila, ova Narodna Skupština u opšte ne funkcioniše na taj način i nije joj glavni cilj to da ljudi od svog rada mogu da žive nego se eto finansiraju narodne kuhinje zato što smo svi zajedno izneverili očekivanja gladnog naroda.

Meni stvarno nije jasno zašto predstavnici vladajuće koalicije, kada su već dogovarali tu koaliciju sa Ramušem Haradinajem na Kosovu i Metohiji nisu govorili…

Aleksandar Martinović (isključuje mikrofon i upada joj u reč): Gospođo Stamenković…

Branka (sa isključenim mikrofonom):
Makar da se nahrani gladni narod…

Martinović: Gospođo Stamenković… Gospođo Stamenković… Aaa, tačka dnevnog reda je izveštaj eparhijskog upravnog odbora eparhije Raško-Prizrenske. Tačka denvnog reda nisu vaše aluzije o Ramušu Haradinaju, Hašimu Tačiju i bilo kome drugom.

Ne znam gde ste vi bili 1998. i 1999. godine. Predsednik moje stranke je bio u Vladi koja je branila SRJ od tih istih Hašima Tačija i NATO pakta. Prema tome, nemojte mi držati predavanja o tome na jedan kranje licemeran način.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • sramno! ne znam da li je gospođa Stamenković odgovorila na ovo uvredljivo obraćanje ili je dopustila da ova “stvar” vodi priču?!

  • Secam se jednom, 1999te, sede u vadikalskom restoranu Stara Kapetanija aca vuca i njegov tadasnji sef seselj. Znam da mi se smucilo cim sam ih video kako izlazu stomake