Mediji

Medija monitoring naslovnih strana Danasa za decembar 2017.

Tim za komunikacije DJB prati pojavljivanje DJB i drugih političkih aktera na naslovnim stranicama svih medija i u udarnim političkim emisijama na nacionalnim televizijama.

Predmet ove analize su naslovne stranice dnevnog lista Danas u decembru 2017.

Dragan Đilas je u decembru bio sedam puta na naslovnoj strani, jednom je imao autorski tekst, za novogodišnji broj je imao intervju na tri strane. Ostalih pet puta je bio u naslovu u intervjuima drugih političkih aktera ili Danasovih priča i intervjua. Svi tekstovi su imali pozitivnu ili neutralnu konotaciju.

Saša Janković i članovi PSG-a su se u decembru pojavili pet puta na naslovnoj strani. Janković je tri puta na naslovnoj strani. Na naslovnoj su bili i reditelj Goran Marković i glumac Sergej Trifunović kao članovi PSG-A.  

Dragan Šutanovac i članovi Demokratske stranke bili su tri puta na naslovnoj strani, od toga je jedan veliki intervju sa Šutanovcem bio glavni na naslovnoj. Drugi veliki tekst je autorski tekst Danasa sa naslovom “Šutanovac okuplja bivše lidere demokrata”. Od članova DS-a je i poslanik Radoslav Milojičić imao intervju sa najavom na naslovnoj.  

Luka Maksimović je u decembru dva puta bio na naslovnoj strani, oba puta sa glavnom  najavom za veliki intervju.

Članovi Inicijative Ne davimo Beograd su dva puta bili na naslovnoj strani. Jednom je bila i najava dodatka o Inicijativi.

Boško Obradović je imao jednu najavu na naslovnoj strani za intervju.

Čedomir Jovanović imao je jednu manju najavu u vrhu strane, za Fejsbuk intervju.

Bojan Pajtić je takođe imao jednu najavu intervjua, u naslovu je bio Dragan Đilas.

Dosta je bilo je dva puta bio na naslovnoj strani. Poslanica Ana Stevanović je imala jednu glavnu najavu za intervju na 3. strani nakon što je odbila da da izjavu policiji u Narodnoj skupštini , kao i Ivan Ninić, tadašnji predstavnik DJB u RIK.

Manju najavu intervjua na naslovnoj stranici imala je i Aja Jung, druga na listi za SNS za beogradske izbore.

Povezani tekstovi:

Monitoring medija: Gostovanja na TV N1 od predsedničkih izbora do danas

Monitoring medija: Gostovanja na TV N1 u januaru 2018.

Naslovne stranice Danasa

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ovo sam napisao Draži Petroviću kao komentar na njegovu kolumnu, Beogradski glas u Danasu od 9.2.2018 g.
    dusko 09. februara 2018. u 22.14. Mislim da će biti zanimljivo i vama koji pratite sajt DJB !

    E pa Dražo, izgleda da je ipak tačna tvrdnja da smo svi krvavi pod kožom! Malo zagrebeš i crveno. Kada ti „opanjkavaš“ Radulovića onda je to OK, sloboda štampe a kada on tebe malo okrpi e to je onda „najsmešnija pres služba“ ! Pa ovo ti nije baš neki argument, Dojče vele, koliko ja znam Radule je presavio tabak i tužio tu novinu ili novinara, do tada mukajet! A kada sud presudi e onda je to istina. Za sada nisam upoznat sa rešenjem suda! Za N1 nisam upoznat. Ali ne možeš mimo činjenice da je Radulović u parlamentu, da je najprincipijelniji govornik, da je neprestano prekidan i kažnjavan kada obrazlaže svoje stavove i stranke i izbacivan iz parlamenta zbog toga što je stavio prst na usta nemo potvrđujući da zaista ćuti. Predsednica ga je izbacila iz parlamenta tumačeći taj gest kao ismevanje nje i parlamenta. I mnogo drugih šikaniranja doživljava taj čovek od armije SNS vucibatina tamo. E pa Dražo ja ne pročitah u Danasu, a čitam ga skoro svaki dan, neki komentar tih događaja, posebno ne opis situacije koju insceniraju Martinovići, Roističevići, Atlagići, Đukanovići, …. i razloge kažnjavanja poslanika koji nije svrnuo sa ulice u skupštinu. Tamo ga je poslalo nekoliko hiljada građana Srbije koji se slažu sa njegovim političkim stavovima. Tamo vas nema ali vas ima kada stvarno zamarate stavovima nekog odpadnika DJB a i to danima. Mišljenja sam da ako nastavite da se bavite Radulovićem a ne razlozima o kojima pričam nećete se baš mnogo udaljiti od vašeg „prijatelja“ D.J. Vučka. Ozbiljne novine za koje ja vas držim moraju da uđu u suštinu problema u srpskoj politici a ne da se šetaju po površini i serviraju nam pikanterije. Zašt se i vi ne zapitate kavu politiku vodi Vučić i njegov SNS kao što to radi DJB, da ne eksponiram samo Radulovića? Za primer pogledajte zadnje Zumiranje, Vreme, sa D. Pavlovićem, podpredsednikom DJB. To mi trebamo a ne rijalitije po novinama!

    • Bravo Duško,
      samo jedan je govorio: “Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine”, a svi drugi su bacili poneki kamen na njega. Samo jedan je govorio:
      “Ipak se okreće!”, a svi drugi su se smijali i osudili ga. Samo jedan je govorio: “Zemlja vrti oko Sunca”, a svi drugi su ga ismijavali.
      Sada Saša Radulović nije samo jedan. Tu je i Boško Obradović i svi mi oko njih. A ima nas dosta, svanuće zora u Srbiji. “Da ovi odu, a da se oni ne vrate”. Već dugo sam podržavao ovu koaliciju i predlagao i DJB i Dverima. Trebanam i građansko i nacionalno za opstanak. Ako je bitno samo građansko, zašto UN zovemo (Ujedinjene Nacije), trebalobi UG (Ujedinjeni Građani). Nacionalno nije nacionalističko, ako uvažavamo i prava drugih nacija. Pozdrav Dušku i ostalima. Do stvaranja “Slobodne Teritorije”, Beograda. A zatim do oslobođenja cijele kriminalom okupirane Srbije.