VIDEO Mediji Skupština

(Video) Ana Stevanović: Po kom osnovu Vlada finansira Tanjug?

Narodna poslanica Ana Stevanović danas je u Skupštini ministrima postavljala pitanja. Ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića pitala je po kom zakonskom osnovu danas funkcioniše novinska agencija Tanjug i kako komentariše činjenicu da su, prema podacima Trezora, ministarstva i druga Vladina tela agenicji Tanjug, po raznim osnovama, uplatila 135 miliona dinara samo u 2016. godini?

Ministarku saobraćaja i predsednicu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zoranu Mihajlović,  ponovo je pitala zašto je Bojana Ivanov Đorđević, koja je najškolovanija radnica u Narodnom pozorištu „Sterija” u Vršcu i majka troje dece, proglašena tehnološkim viškom? Bojana nije član nijedne stranke, ali troje njenih novih kolega u vršačkom pozorištu izgleda jesu, te oni nisu višak.

– Stoga, još jednom upućujem pitanje ministarki Mihajlović da li ovako treba da izgleda kada zakmeči, a školovana majka treba da ide na ulicu? U ime Bojane, ali i svih drugih žena koje su poverovale u ponižavajuću priču predstavnika Vlade o tobožnjim populacionim merama, zahtevam izvinjenje zbog uvreda i prebacivanja odgovornosti za pad nataliteta na žene i majke, iako su istinski krivci među svim onima koji su nam kreirali pogubne politike i rešenja u proteklih 30 godina, a veliki broj njih nažalost to čini i danas, završava poslanica Stevanović.

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar