Istočna Srbija Finansije

Ove godine više novca za ljubičice

Novoosnovano partijsko preduzeće  Timok – Održavanje koje je  namenski otvoreno kako bi se kroz njega izvlačio javni novac  , koje je od strane građana subvencionisano sa 36.000.000 dinara ,od čega je 17.000.000. usmereno na plate zaposlenih , kako stvari stoje u znak zahvalnosti za poklon težak 250.000 eura , nabavilo je cveće i rasad u vrednosti milion dinara , namenjen ocvetljavanju grada.

Kažu da se poklonu u latice  ne gleda . Naravno ,onda kada je poklon zaista  poklon

 

 

 

 

U situaciji poput ove, u kojoj smo sami sebi kupili ruže i begonije za milion dinara , poklon umesto da nas obogaćuje ,postaje teret ,osiromašuje budžet i građane.

Svedoci smo prošlogodišnjeg neuspešnog projekta pejzažne arhitekture, sađenja i vađenja pa opet sađenja holandskih ljubičica za  koje je rasad za površinu ničim izazvane  humke na gradskom trgu  koštao po zvaničnim podacima 125.000 dinara .Građanskog novca ,novca svih nas.

Novo preduzeće, novi vidici i nove potrebe… kao i novi projekti u kojima će novac uvenuti i nestati baš kao i čuvene zaječarske ljubičice.

Gradski odbor Dosta je bilo Zaječar u svom lokalnom programu predvideo je potpunu  preraspodelu budžetskog novca i finansiranje prioriteta jer su naš prioritet  građani Zaječara a ne  partijska preduzeća . Javnog novca  može biti dovoljno , samo treba zaustaviti  krađu , oduzeti sve nezakonito stečeno i vratiti budžetu i građanima.

Raščanin Mirjana

Koordinatorka GO „Dosta je bilo“ Zaječar

 

 

 

 

 

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar