Istočna Srbija

Zaječarska vlast daje milione za benzin kao da svaki dan putuju do Beograda i nazad

Nakon što je grad subvencionisao JKP Timok – održavanje sa 35 miliona dinara, o čemu smo pisali ranije, menadžment  je krenuo u pribavljanje dobara potrebnih za obavljanje delatnosti. Između ostalog objavljen je poziv za podnošenje ponuda za bezin i dizel .

 

Tako su zaključeni ugovori za 13.000 litara evro dizela, 1.000 litara bezolovnog benzina kao i 30.000 litara propana. Ukupan novčani iznost je 2.072.000 dinara za dizel i benzin a 2.610.000 dinara za propan namenjen grejanju JKP Timok – održavanje .

 

 U konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku dizela i benzina od ponuđača zatraženo je da imaju određeni kapacitet, odnosno da imaju benziske stanice na teritoriji Beograda, Niša, na putnom pravcu Niš – Vranje, u Subotici, Čačku, Šapcu i Loznici .

Da li će se radnim mašinama kojima raspolaže ovo javno preduzeće, recimo korpom ili traktorom, ići na navedene destinacije po dizel, ostaje nepoznanica.

Činjenica je da je sa  13.000 litara dizela koji su bili predmet javne nabavke moguće jednim automobilom sa potrošnjom od 7 litara na 100 kilometara, preći gotovo 186.000 kilometara. Da bi se prešla ova kilometraža, potrebno je svakog dana putovati iz Zaječara za Beograda i nazad. Svakog dana u toku jedne kalendarske godine.

Ovo je praktičan primer koji nam pokazuje kako se nesvrsishodno troši novac. Umesto da se štedi i domaćinski posluje, novac se očigledno rasipa.

Gradski odbor “Dosta je bilo – Zaječar” nastaviće da obaveštava građane Zaječara o svim nesvrsishodnim trošenjima javnog novca odnosno novca svih građana.

Gradski odbor “Dosta je bilo – Zaječar” zna kako će rešiti nedostatak novca u gradskom budžetu –  novac nećemo razbacivati na ovaj i slične načine. Da bi se grad postavio na sopstvene noge, dovoljno je za početak ne krasti, a zatim izvršiti preraspodelu  sredstava po stvarnim prioritetima , a ne po spisku želja partijskih preduzeća.

 

Mirjana Raščanin

Koordinatorka GO “Dosta je bilo” Zaječar

 

Oznake

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar