VIDEO Akcija Događaj Ekonomija Privreda Protest Skupština

(Video) DJB podržava današnji protest protiv sramnog poskupljenja goriva i poziva građane da se priključe

Nardoni poslanici DJB Ana Stevanović i Branislav Mihajlović pozvali su sve građane da učestvuju u današnjem protestu protiv sramnog poskupljenja goriva. Građani danas u 17 časova treba da zaustave svoja vozila na sat vremena gde god se nalazili i time pokažu da ne žele Vladu i predsednika na mestu suvozača.

– Država Srbija ima interesantnu računicu – kada cena barela skoči, povećava se i u Srbiji, ali kada se smanjuje, kod nas se cene goriva ne menjaju. Zato DJB podržava sve proteste građana protiv pljačke koju sprovodi ova vlast. Visokim cenama goriva i akcizama, ova vlast puni budžet. Taj novac se daje kroz subvencije sumnjivim stranim investitorima za jeftina radna mesta. Tako se zanemaruje domaća privreda i industrija, a građani Srbije postaju jeftina radna snaga, objašnjava potpredsednica DJB Ana Stevanović.

Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić suvozači su svakodnevno u automobilima građana jer za svaki litar koji natočimo, država uzima 50% ako je u pitanju benzin, a 54% ako je u pitanju dizel gorivo.

– Poslanička grupa DJB podržava današnje proteste širom Srbije kao i sve druge koji imaju za cilj sprečavanje pljačke koju ova vlast vrši godinama. DJB poziva, ne samo simpatizere, već sve građane da u 17 časova, gde god da se nađu, zaustave svoja vozila na sat vremena, završava Stevanović.

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar