Protest Reagovanje

DJB podržava današnji protest KUD-a ‘’Branko Cvetković’’ i poziva građane da se priključe

Dosta je bilo podržava protest kulturno-umetničkog društva ‘’Branko Cvetković’’ zbog izvršitelja koji žele da ih protivpravno isele i koji su upali u prostorije KUD-a u sredu 4. jula.

Protest pod nazivom “Igram za pravdu” biće organizovan i danas od 19 do 22 sata ispred KUD-a u Ulici Miloša Pocerca 10.

Kulturno-umetničko društvo železničara i brodara “Branko Cvetković” osnovano je 1945. godine u Beogradu. Od svog nastanka pa sve do danas, njeni članovi su koristili prostorije zgrade u ulici Miloša Pocerca 10 – dakle, 73 godine.

‘’Danas smo se suočili sa tim da nas iz istih izbacuju, jer Republički geodetski zavod nije doneo rešenje u zakonskom roku na žalbu Samostalnog Saveza Sindikata i na taj način omeo uknjiženje Republike Srbije u katastar kao vlasnika nepokretnosti, a samim tim obespravio KUD “Branko Cvetković”.

Pravno nelegalno, Samostalni Savez Sindikata, oglušujući se na presude Suda, po kojima Republika Srbija postaje vlasnik ove zgrade, daje nalog sudskom izvršitelju Bojanu Isoskom da iseli sve što je u vlasništvu KUD-a i tako liši naše članove korišćenja prostora koji mu već 7 decenija pripada. S obzirom na to da iseljenje može da izvrši samo vlasnik nepokretnosti, Samostalni Savez Sindikata i sudski izvršitelj su izvršili krivično delo’’, navode u KUD-u Branko Cvetković.

KUD ‘’Branko Cvetković’’ je dobitnik mnogih priznanja i nagrada kako u zemlji tako i u inostranstvu, a beležili su i zapažene uspehe na pojedinačnim smotrama folklora i orkestara.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar