VIDEO Култура Реаговање

(Видео) Напредњачки изум: Продаја карата за филм који није ни снимљен

Град Чачак издвојио милион динара за суфинансирање филма Лазара Ристовског “Чарапе краља Петра” без икаквог конкурса и јавних набавки. Паре су намењене за куповину 4.300 карата у претпродаји, али је најзанимљивије што филм још није снимљен!

Ристовски, који је близак владајућој коалицији и држи говоре на митинзима Српске напредне странке, за овај филм већ је добио 40 милиона динара. Препорука да се и други градови попут Чачка “отворе” за филм стигла је и у друге градове у коме је СНС на власти.

– С обзиром да челници градова слепо слушају наређења и ништа не доводе у питање вероватно ће овај филм бити један од скупљих у новијој историји. Да у Србији постоје независне институције које раде свој посао, ово никада не би могло да се деси, сматра Ана Стевановић, народна посланица и потпредседница ДЈБ.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • I u Krupnju predsednik Ivan Isailovic je dao izvestan novac ( naravno iz drzavne kase ) za gorepomenuti film. Ali on jos glumi i vojvodu Tankosica… Zanimljivo bi bilo da malo istrazite i ovaj slucaj.