Kosovo i Metohija Skupština Spoljna politika

Predsednik Srbije podnosi izveštaj Sorošu

Dok javnost, narodne poslanike i Narodnu skupštinu Republike Srbije drži u potpunom neznanju o sadržaju razgovora između Beograda i Prištine, predsednik Vučić je smatrao prikladnim da o njima podnese izveštaj sinu Džordža Soroša i da o tome obavesti javnost Srbije.

Činjenica da predsednik Srbije izveštaj o sadržaju razgovora u Briselu podnosi Sorošu, a ne Narodnoj skupštini, narodnim poslanicima i građanima Srbije, duboko je zabrinjavajuća. Na ovaj način ne samo da je ponizio sve one čiji bi interes trebalo da zastupa i brani, već se na vrlo otvoren način sam ponizio. Potpuno je nejasno zašto je predsednik Srbije smatrao da je važno obavestiti građane Srbije da je podneo izveštaj Sorošu. Ko je to od njega tražio i zbog čega je predsednik Srbije morao da udovolji tom zahtevu?

Soroš i njegove nevladine organizacije su se značajno angažovale da podrže Briselske pregovore čiji je glavni sponzor Nemačka. Nemačka, pa samim tim i sve Soroševe nevladine organizacije, ozbiljno se protive svim inicijativama koje odstupaju od nemačkog plana da Srbija potpiše obavezujući sporazum sa Prištinom i prihvati stolicu Kosova u UN.

DJB izražava duboku zabrinutost ovakvim razvojem događaja. Kome predsednik Srbije polaže račune? Zašto obaveštava građane Srbije o tome da lično podnosi izveštaje sinu Džordža Soroša? Šta krije od Narodne skupštine Republike Srbije i građana Srbije?

 

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Sta da Vucic kaze u izvestaju narodu, Vladi i Skupstini, isto sto i Taci?
    „Ovaj eventualni sporazum, koji je veoma težak da se postigne, ima za glavni cilj priznavanje Kosova od strane Srbije i naše članstvo u EU, NATO i UN“, naveo je Tači o „mirovnom sporazuma sa Srbijom“.