VIDEO Spoljna politika Tribina

(Video) Branka Stamenković: Želimo evropske vrednosti i standard, ali ne i nemačku EU

Zamenica predsednika DJB i narodna poslanica Branka Stamenković, izjavila je na nedavno održanoj DJB tribini u Nišu da Srbija treba da teži evropskim vrednostima, evropskom standardu građana, Srbija treba da liči na Dansku, Švedsku, Nemačku, ali ne po svaku cenu da ulazi u EU. Nas su ubedili da je ovo ostvarljivo samo ukoliko nas prime u Evropsku uniju.

 

Dosta je bilo

Dosta je bilo

2
Ostavite komentar

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
drug LukaBetelgeuse Recent comment authors
najnoviji najstariji
Betelgeuse
Gost
Betelgeuse

Lepo ste objasnili situaciju i odnos Danske prema Farskim ostrvima, koji je sličan i odnosu Danske i Grenlanda. Ono što mogu dodati je da Danska dotira (tzv. bloktilskud) te dve teritorije i to Farska ostrva sa 641,8 miliona dkk (86,04 miliona €) a Grenland košta Dansku najmanje 4,3 milijarde dkk (576,5 miliona €) godišnje.

I to su razlozi zbog kojih ove dve teritorije ne žele potpunu nezavisnost i prekid dosadašnjeg odnosa sa Danskom. Kada uzmete u obzir da je populacija FO samo 49.300 a Grenlanda nešto više od 56.000, jasno je koliki je uticaj dotacija na sadašnje odnose.

To što je Grenland mnogo „skuplji“ je i zbog nekoliko drugih razloga, jedan su rudna bogatstva a drugi sigurnosni.

Drugo, vreme je da se uključite u Savez za Srbiju, valjda su vas beogradski izbori nečem naučili. Imate najbolji program, a vidim da i u Savezu spominju mnoštvo stvari koje ste prvi spomenuli, a na koje nisu ranije obraćali pažnju – kad su bili „svaka vaška obaška“.
Nadam se da je svima pa i vama jasno, da je svaki glas protiv ovog sistema pljačke – dragocen, a uključivanjem u Savez biste zadržali svoje glasače. Ukoliko to ne uradite, neki vaši glasači će poučeni beogradskom katastrofom, glasati za Savez, jer ne žele da im glas propadne. U pamet se dok je vreme. I savez će oročiti svoju saradnju na godinu dana nakon pobede, tako da svaka opcija u fer i poštenim uslovima i bez medijskog mraka, mođe da se bori i izbori za svoje stavove.

drug Luka
Gost
drug Luka

Samo 3:40 min.promocije ponovo govori da se u pokretu DJB-lo nastavlja po starom.Ponoviću. Simpatizeri pokreta i sve ukupno biračko telo Srbije hoće da čuje ono što ce njih učiniti srećnijim a da i ne primete da liče na Linhtenštajn, Norvešku i Dansku. Privrede ovih navedenih zemalja su VEZANE ZA KORPORATIVNU PRIVREDU NEMAČKE,to što one imaju svoje nacionalne valute neznači ništa, mogle su se slobodno zvati i EVRO. Dakle,mašine za pravljenje,trošenje,rasipanje i pranje para su u zemljama kao što su Amerika i zapadni deo EU. One imaju koncept KORPORATIBNE PRIVREDE (samo sebi i nikome drugom). Znači da iza takve privrede stoje bogati industrijalci,nihove banke i njihovi političari. gdo. Branka dali ste Vi mišljenja da je u Srbiji primenjen koncept korporativne privrede.

DOSTA JE BILO, ajmo ponovo iz početka.