VIDEO Događaj Politika

(Video) Srbija bogatija od Holandije, a nije Holandija

Najmlađi članovi Foruma mladih Dosta je bilo, maturanti i brucoši, razgovarali su o aktuelnim temama sa predsednicom DJB Brankom Stamenković i predsednikom Programskog saveta DJB Sašom Radulovićem.

Da li je Srbija bogata zemlja? Ko ima više obradive zemlje – Srbija ili Holandija? U Vojvodini ima tri puta više zemlje nego što je Holandija obrađuje danas. Dakle, bogati smo. Ali nismo. Zašto nismo kao Holandija?

Ovo su neka od pitanja na koja su DJB mladi i funkcioneri pokušali zajedno da odgovore.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bravo za forum mladih, neka ide ovaj serijal sa studentima sto duze, sa razlicitih fakulteta. Onda se kolege zainteresuju, pogledaju drugare, poslusaju, razmisle, sire dalje 🙂 Mozda i tribine za mlade da organizujete, posle njih svirka, pametni klinci vole rock 🙂 2 gitare i pevac, Azra, Rundek, strani rock. Nesto se mislim ovih dana, pored sve crne hronike gde se ubijaju zene, tuce zbog parking mesta, gaze biciklisti i pesaci…. Ljudi u zemlji, koji pored toga sto su bahati vole i da gazduju, da budu glavni u kuci, rade po njihovom, da ih svi slusaju, zato za takvog i glasaju, za Vucica, vide sebe u njemu, hoce gazdu na celu zemlje. Ako smo 90-ih poceli moralno, obrazovno i kulturno da tonemo, te se sada valjamo u mulju pored pinka, rialitija, silikonki i partijskih parazita, kako ce Srbija izgledati za 20 godina? Jeziva mi je i pomisao. Angazujte i privucite mladost, onu pametnu, inteligentnu, buntovnu, ona nam je jedini spas. I ovakve stvari vam ne idu u prilog https://www.youtube.com/watch?v=mbTw9tUVQck. Prosecnom Srbinu je normalno da neko ko je “duzan Americi milion dolara” bude savetnik americkom ambasadaru, da je voljeni Vucic za ministra postavio “stecajnog lopova”, ali ostalima bi trebalo pojasniti ove promene pogleda na Kosovo.
    Svako dobro