Војводина

СНС одлучио да Зрењанинци плате поправку приватне фабрике воде

Одлуком Скупштине града на ванредној седници, гласовима СНС и њихових партнера одлучено је да град, нашим парама (парама свих Зрењанинаца), плати дораду постројења за пречишћавање воде. Цитат из одлуке: „У оквиру субвенције за водоснабдевање ЈКП „Водовод и канализација“ треба да изврши уплату за услугу пречишћавања питке воде, а која се односи на замену опреме постројења … “

Овим је грубо прекшен уговор који је потписан још почетком 2015., који је у име града потписао водовод, којим извођач услуге пречишћавања сам својим средствима треба да изгради и одржава у функцији постројење све док траје уговор.

Током пробног периода који истиче за месец дана, извођача услуге пречишћавања воде Сyнертек д.о.о. изненадила је зрењаниска вода односно запрљаност филтера, а уговором су се обавезали да само ту и такву воду треба да пречисте. Пошто очигледно то нису у стању, пробни рад односно пречишћавање је заустављен без иједног званчног мерења док се постројење не доради.

Међутим уместо да ту дораду ураде својим парама како је уговором дефинисано, градска власт је одлучила да се то уради парама свих нас Зрењанинаца. Одлучено је да се Сyнертеку поклони 67 милиона динара да доради постројење.

До сада смо могли да видимо незаинтересованост града за обавезе из уговора које се неиспуњавају, а тичу се великог кашњења, неиформисаности или боље рећи дезинформисаности у вези изградње и пуштања у рад постројења за пречишћавање воде. То нам је дало повода да посумњамо да се интереси градске власти не поклапају са интересима који су потписани. Сада можемо јасно да видимо да је усвојена одлука која је потпуно у супротности са расписаним тендером који су сами написали и потписаним уговором.

Александар Коровљев
Доста је било Зрењанин

ДЈБ Зрењанин

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар