Vojvodina

SNS odlučio da Zrenjaninci plate popravku privatne fabrike vode

Odlukom Skupštine grada na vanrednoj sednici, glasovima SNS i njihovih partnera odlučeno je da grad, našim parama (parama svih Zrenjaninaca), plati doradu postrojenja za prečišćavanje vode. Citat iz odluke: „U okviru subvencije za vodosnabdevanje JKP „Vodovod i kanalizacija“ treba da izvrši uplatu za uslugu prečišćavanja pitke vode, a koja se odnosi na zamenu opreme postrojenja … “

Ovim je grubo prekšen ugovor koji je potpisan još početkom 2015., koji je u ime grada potpisao vodovod, kojim izvođač usluge prečišćavanja sam svojim sredstvima treba da izgradi i održava u funkciji postrojenje sve dok traje ugovor.

Tokom probnog perioda koji ističe za mesec dana, izvođača usluge prečišćavanja vode Synertek d.o.o. iznenadila je zrenjaniska voda odnosno zaprljanost filtera, a ugovorom su se obavezali da samo tu i takvu vodu treba da prečiste. Pošto očigledno to nisu u stanju, probni rad odnosno prečišćavanje je zaustavljen bez ijednog zvančnog merenja dok se postrojenje ne doradi.

Međutim umesto da tu doradu urade svojim parama kako je ugovorom definisano, gradska vlast je odlučila da se to uradi parama svih nas Zrenjaninaca. Odlučeno je da se Synerteku pokloni 67 miliona dinara da doradi postrojenje.

Do sada smo mogli da vidimo nezainteresovanost grada za obaveze iz ugovora koje se neispunjavaju, a tiču se velikog kašnjenja, neiformisanosti ili bolje reći dezinformisanosti u vezi izgradnje i puštanja u rad postrojenja za prečišćavanje vode. To nam je dalo povoda da posumnjamo da se interesi gradske vlasti ne poklapaju sa interesima koji su potpisani. Sada možemo jasno da vidimo da je usvojena odluka koja je potpuno u suprotnosti sa raspisanim tenderom koji su sami napisali i potpisanim ugovorom.

Aleksandar Korovljev
Dosta je bilo Zrenjanin

DJB Zrenjanin

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar