Косово и Метохија Политика Саопштењe

Да ли Вучић припрема јавност за предају КиМ?

Јучерашње маратонско обраћање Народној скупштини председника СНС-а је изгледало као обрађивање јавног мњења у Србији у нади да ће јој предаја Косова и Метохије постати прихватљива. Председник СНС-а је рекао да је независност већ готова ствар, а да је алтернатива томе ратно страдање. Потпуно је нејасно зашто би било ко то рекао.

Бежећи од сопствене одговорности председник СНС-а је причао о историјату односа са Приштином која је претходила његовој власти, али не и о садржају разговора с Приштином током последњих 7 година, шта је Србије добила, а шта изгубила у тим преговорима. Набрајајући и осуђујући велики број потеза које је Приштина за 7 година разговора у Бриселу повукла на штету Србије, као разлог за изостанак адекватне, државничке реакције на такво слабљење позиције наше државе навео је заштиту даљих ЕУ интеграција Србије.

Резолуцију СБ УН 1244, која представља решење статуса Косова и Метохије као саставног дела Републике Србије све до тренутка доношења неке нове резолуције, или добровољног одрицања Србије од КиМ, председник СНС-а поменуо је за два и по сата само једном, и то покушавајући да је дисквалификује.

На крају непотребно дугог говора, зачињеног лекцијама из историје, економским показатељима и футуристичким предвиђањима стања у Србији 2060. године, председник СНС-а је саопштио да је алтернатива одрицању од Косова и Метохије (коју све време маскира као “компромисно решење”) преставља њему неприхватљиви “замрзнути конфликт” који ће Приштина одмах одмрзнути, након чега ће уследити ратно страдање.

Патриотска осећања српског народа за поданичку политику Владе Републике Србије према Берлину представља огромну препреку и угрожавају намеру да се потпише “правно-обавезујући споразум” који намеће Берлин и којим би се Србија добровољно одрекла КиМ. Стога су СНС и лажна опозиција која је својим присуством давала своју пуну подршку овом маркетиншком подухвату Вучића, у једногласној подршци која је уследила истицали и подстицали страх од ратних сукоба. При томе нису презали ни од покушаја прекрајања историје, тврдећи да је отпор Хитлеру 27. марта 1941. године био противан националним интересима Србије, те да је требало сачувати народ од страдања у Другом светском рату прихватањем фашизма, јер смо тај рат свеједно изгубили.

Овим скандалозним покушајима прекрајања историје и обесмишљавању српских жртава несумњиво се покушава променити доминантан став српске јавности да је одрицање од КиМ апсолутно неприхватљиво и противно националном интересу.

Грађани Србије треба да знају

  • да Косово није признало пола планете
  • да се свет мења и да суверенисти јачају у целом западном свету, од Америке, до Британије, Француске и Италије
  • да се и у земљама запада јављају гласови суверениста који кажу да Косово никада није требало бити признато
  • да Резолуција 1244 гарантује територијални интегритет Србије
  • да Косово може постати независна држава само ако сама Србија на то пристане
  • да је статус Косова и Метохије решен Резолуцијом 1244, баш као што је статус Босне и Херцеговине решен Дејтонским споразумом
    ни једна страна није задовољна Резолуцијом 1244 или Дејтонским споразумом, али су их сви прихватили и једина су решења која имамо.

Пошто не можемо да се договоримо о промени, онда нам ваља живети онако како је већ договорено. То у ствари значи статус кво
ко год агресивно доводи у питање Резолуцију 1244 или Дејтонски споразум у ствари дестабилизује регион и изазива хаос
прикривене претње ратом су бесмислене. Целим Балканом и свим аутократама Балкана управља Немачка
Статус кво, односно Резолуција 1244, је једино решење које је прихватљиво за Србију. Реч “замрзунути конфликт” користи само Берлин и они који слушају Берлин.

Прочитајте још и:

Шта би Србија у ствари требалo да ради у вези са Косовом и Метохијом

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар