Ауторски текст Економија

Саша Радуловић: Зауставити продају Комерцијалне банке стратешком партнеру

Не постоји ниједан ваљан економски разлог који је у интересу грађана Србије за продају Комерцијалне банке некој страној банци. Комерцијална банка треба да остане на берзи, у власништву грађана, државе, пензионих и инвестиционих фондова.

Све стране банке које послују у Србији су откупиле све своје акције и повукле се са берзе. Пословање тих банака у Србији је заснован на школском примеру пробоја правне личности. Све одлуке одборава матична банка у иностранству.

Предајом контроле над комплетним банкарским системом у Србији, укључујући и Народну Банку Србије, Србија је потпуно изгубила монетарни суверенитет. Ово је резултат ММФ “реформи” у последњих 20 година. Исто важи и за све друге земље Балкана. Ово је прво што морамо променити.

Цео финансијски систем у Србији и на целом Балкану не ради у интересу грађана и домаће привреде. То је главни разлог економског пропадања земље, падања у дужничко ропство, претварања Србије у земљу јефтине радне снаге и бежања деце из Србије.


Саша Радуловић
Оснивач ДЈБ и народни посланик


Прочитајте још и:

Како је Србија пала у дужничко ропство банкарског картела
Откуд сувереним државама дуг
Зашто ДЈБ толико прича о банкарском глобализму
Ко штампа новац

 

О аутору

Саша Радуловић

У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Vrhunski kratko pregledno slikovito. Nešto što svi znamo od pre 90-tih godina. Razvlastiti narod, osiromašiti na egzistencijalni minimum – zato se u svim našim ekonomskim raspravama u obzir uzima MINIMALNA POTROŠAČKA KORPA – to nigde u regionu nisam sreo! U Crnoj Gori potrošačka korpa je 640 eura ( za avgust mesec) u Rep Srbiji – minimalna potrošačka jorpa je 340 eura?! Smatram da je minimalna kad si u zatvoru pa jedeš i spavaš na račun države. Valhda to treba da se utima u razmatranje! To bi bilo pošteno . Nula troškova a sve što primiš je preko svih potreba !!! Dakle državni kazan