Саопштењe Скупштина

Разговори ЕУ, власти и лажне опозиције су наставак урушавања суверенитета Србије

Данас се у Народној скупштини одржава друга рунда разговора између представника власти и лажне опозиције, под покровитељством представника Европске уније. Чињеница да ЕУ парламентарци практично приводе политичке субјекте на разговоре у највишем органу власти у земљи представља незапамћено урушавање суверенитета Србије и сведочи о поданичком менталитету власти и пожељне опозиције.

Примарни интерес ЕУ нису фер и слободни избори, већ разједињавање опозиције у прокламованој претњи бојкотом и стварање привида легитимитета наредног скупштинског сазива, којим ће и даље управљати иста власт. ЕУ у садашњој власти има савршеног партнера за претварање Србије у колонију јефтине радне снаге и паркинга за мигранте којима ЕУ одбије захтев за азил, а самим тим и интерес да аутократа Вучић што дуже остане на власти.

ДЈБ изражава велику забринутост што поједини представници опозиције пристају да учествују у овој фарси и разједињавају већински став да је најбољи пут до стварања услова за фер и слободне изборе истицање јасних захтева које власт треба да испуни под претњом бојкотом. Поданички однос према ЕУ представницима такође разграђује државу и урушава суверенитет Србије.

Да су ЕУ представници искрени у својој жељи да потпомогну успостављање услова за фер и слободне изборе у Србији, не би се ангажовали у организацији разговора између власти и њој пожељне опозиције, већ би свој неупитан утицај на тренутну власт у Србији искористили да је приволе да без одлагања испуни истакнуте захтеве.

ДЈБ апелује да права опозиција (СзС, ПСГ и ДЈБ) заједнички стане иза 3 до 5 једноставних и јасних захтева које треба истаћи пред власт, добро осмисли кампању бојкота и њене циљеве, те сложно стане иза претње бојкотом до испуњења тих захтева.


Прочитајте још и:

Бранка Стаменковић: Први смо проговорили о претњи бојкотом

Још увек има времена да се избегне бојкот, али оно истиче

Да ли ЕУ преко Сороша најављује државни удар и суспензију Устава?

Претња бојкотом мора да се уозбиљи

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар